Hudobné hviezdy, skutočné legendy, najhorúcejší nováčikovia hitparád, ale aj unikátna atmosféra stredovekej pevnosti - toto všetko ponúka srbský EXIT. Tohtoročnými prvými headlinermi sú aj David Guetta, DJ Snake, Tyga, James Arthur, Fatboy Slim, Kosheen, Boris Brejcha, Metronomy, Sepultura či M.O.D. Celkovo organizátori zverejnili už tretinu line-upu.

Štyri dni, vyše 1000 vystúpení na viac ako 40 pódiách a takmer všetky hudobné žánre. Aj taký bude tohtoročný EXIT festival, ktorý láka čoraz viac aj slovenských fanúšikov. Organizátori postupne odkrývajú program jubilejného 20. ročníka, oznamovanie headlinerov bude pokračovať aj v najbližších týždňoch. Popri top dídžejoch ako David Guetta a DJ Snake či kapelách ako Sepultura, Metronomy a Kosheen sa fanúšikovia môžu tešiť aj na také mená ako Artbat, Marky Ramone, Meduza, Roni Size b2b LTJ Bukem, ZHU, Agnostic Front, Alitor a mnoho ďalších.

David Guetta je jedným z najúspešnejších hudobných producentov 21. storočia s viac ako 50 miliónmi predaných albumov a singlov, dvomi Grammy a 100 miliónmi fanúšikov na sociálnych sieťach. Dá sa povedať, že Guetta a EXIT spolu počas 20 rokov na scéne rástli, a tak nie je prekvapujúce, že jeho koncert na festivale patrí medzi fanúšikmi najžiadanejšie. 

Zo súčasných dídžejských hviezd vystúpi aj Guettov krajan DJ Snake, známy hitmi ako Taki Taki s Cardi B a Selenou Gomez, Turn Down for What, či Lean On s Major Lazer, ktorý má na Youtube viac ako 2,7 miliardy zhliadnutí.


Fanúšikov rapu a hip-hopu určite potešia mená ako Tyga či Sheck Wes. Tygovu popularitu podčiarkuje aj viac ako 30 miliónov streamov každý mesiac na Spotify a pravidelné umiestnenia na top pozíciách v Billboard R&B/Rap rebríčkoch. Tyga (skratka pre Thank You God Always) patrí s desiatkami úspešných singlov a siedmimi štúdiovými albumami medzi najžiadanejších raperov súčasnosti. Sheck Wes je zase považovaný za newyorskú rapovú senzáciu súčasnosti, jeho hit Mo Bamba patrí medzi najvýraznejšie hip-hopové skladby posledných rokov.

EXIT privíta aj britského skladateľa s výrazným hlasom, Jamesa Arthura. Na jeho troch albumoch vydaných počas siedmich rokov nájdete aj hity ako Impossible, Say You Won't Let Go, You Deserve Better a mnoho ďalších.


Na oslave 20. narodenín jedného z najväčších európskych festivalov zahrá aj člen Rock'n'rollovej siene slávy, bubeník legendárnej punkovej kapely The Ramones Marky Ramone, hard-coroví punkeri Agnostic Front, švédski metaloví hrdinovia Thundermother, bostonská hardcorová kapela Death Before Dishonor a ďalšie skvelé kapely aj z Mexika, Brazílie, Fínska či Dánska.

Výnimočnosť festivalu podčiarkuje miesto konania - unikátna Petrovaradínska pevnosť, jedna z najväčších a najkrajších európskych pevností z 18. storočia. Festival sa koná na brehoch Dunaja v Novom Sade, kúsok od srbského hlavného mesta Belehrad. EXIT je dvojnásobným držiteľom ceny pre Best Major Festival 2014 a 2017 na European Festival Awards a mnohých ďalších cien. Doteraz ho navštívili viac ako tri milióny ľudí z viac ako 70 krajín.

Štvordňový festival, ktorý si každoročne obľubuje viac a viac Slovákov, ponúka koncerty mnohých hudobných žánrov - od popu, rocku, punku či metalu až po techno, reggae, disco, indie, hip-hop, grime, dubstep a mnoho ďalšieho. Celkovo festival ponúka viac ako 1000 umelcov na vyše 40 pódiách a hudobných zónach.

Aktuálny program, ktorý sa čoskoro rozšíri o ďalšie mená, ako aj všetky ostatné informácie o festivale sú k dispozícii na webe Exitfest.org. Lístky sú v predaji aj na Slovensku vďaka sieti Predpredaj.sk.

Vstupenky: 

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová.

Súvisiaci interpreti: David Guetta, James Arthur