Britský hudobník Jimmy Page 20. marca vydá kolekciu skladieb, ktoré nahrával vo svojom domácom štúdiu v sedemdesiatych rokoch. Lucifer Rising and the Other Sound Tracks bude k dispozícii exkluzívne na jeho webovej stránke. Fanúšikovia si budú môcť vybrať z troch verzií vrátane limitovanej edície 93 podpísaných vinylových platní.

Titulná pieseň Lucifer Rising sa mala pôvodne objaviť v rovnomennom krátkom filme Kennetha Angera z roku 1972, čo sa však nakoniec nepodarilo. Podľa gitaristu kapely Led Zeppelin je nahrávka "hudobným denníkom avantgardných skladieb a experimentov". Šesťdesiatosemročný Jimmy Page je považovaný za jedného z najdôležitejších gitaristov a skladateľov rockovej hudby.

Jimmy Page & Robert Plant - Since I've Been Loving You (live)

Umiestnil sa v niekoľkých rebríčkoch najlepších gitaristov všetkých čias, pričom magazín Rolling Stones mu v tom svojom udelil tretie miesto. Do Rock'n'rollovej siene slávy ho uviedli až dva razy, najprv sa do nej dostal v roku 1992 ako člen skupiny The Yardbirds a v roku 1995 ako gitarista legendárnych Led Zeppelin.

Led Zeppelin - Black Dog (live)

Tracklist nahrávky Lucifer Rising and the Other Sound Tracks:
01. Lucifer Rising
02. Incubus
03. Damask
04. Unharmonics
05. Damask – Ambient
06. Lucifer Rising - Percussive Return

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Tony Dejak

Súvisiaci interpreti: Jimmy Page, Led Zeppelin