Koncerty americkej kráľovnej popu boli vždy sprevádzané kontroverziami, v poslednej dobe je ich však akosi priveľa. Na vystúpení v austrálskom Brisbane sa Madonne podarilo odhaliť prsník neplnoletej fanúšičky pred celým štadiónom.

Madonna trávi tieto dni na svojom prvom austrálskom turné po 23 rokoch a zdá sa, že jej u protinožcov "ide karta" ako už dávno nie. Aspoň čo sa týka škandálov. Len pár dní po diskusiách o klaunovskom kostýme, ktorý vyvolal debaty o vystupovaní pod vplyvom drog, má za sebou ďalší kontroverzný koncert. Portál TMZ vo štvrtok zverejnil video, na ktorom si popová diva pozvala fanúšičku na pódium, pochválila jej dobrú postavu a "nechtiac" zavadila o jej neposlušný top, pričom odhalila časť hrudníka krásnej dievčiny.

Následne sa ospravedlnila a zavtipkovala tak pohotovo, že u mnohých okamžite skrslo podozrenie, že ide dohodnutú scénku. "Dopekla! Je mi to veľmi ľúto. Vyzerá to ako sexuálne obťažovanie. Môžeš mi to vrátiť, ak chceš," vyzvala prekvapenú mladú ženu.


Kompenzácia za vyše dvojhodinové meškanie?

Dohady o tom, že incident bol súčasťou plánu, podporuje aj identita diváčky a jej reakcie. Skompromitovanou fanúšičkou je totiž podľa britského denníka Daily Mail 17-ročná modelka Josephine Georgiou, ktorá si z celej veci nerobí ťažkú hlavu. "Iba ja rozhodujem o tom, či sa budem cítiť ponížená - prečo ľudia predpokladajú, že ma zahanbuje môj vlastný prsník, bradavka či telo? Neuvedomila som si, že môj prsník je taký škandál, pre mňa to nebolo nič strašné," povedala Georgiou denníku Courier Mail a dodala, že na videu pôsobí tak zaskočene preto, že sa ocitla na pódiu vedľa svojho idolu, Madonny. Celý incident označila iba za "nehodu s oblečením" (známy anglický termín wardrobe malfunction).  
  
Josephine vybrali členovia Madonninho tímu z davu pod pódiom, aby si s hviezdou zatancovala, tak ako to robí na každom koncerte aktuálneho turné. Pre mladú modelku je zviditeľnenie sa vďaka "nehode" možno vítanou vstupenkou do sveta mediálne známych. Matka tínedžerky na sociálnej sieti napísala, že jej dcéra sa "vôbec necítila ponížená a chvíľu s Madonnou na pódiu si maximálne užila". Nevadili jej zrejme ani slová, ktoré Madonna vyriekla tesne pred incidentom: "Je to ten typ dievčaťa, ktoré chcete plesknúť po zadku a... potiahnuť."

Odhalením prsníka mladej modelky si možno speváčka chcela u fanúšikov v Brisbane "vyžehliť" nepochopiteľný takmer dva a polhodinový sklz a vlastnú aroganciu. Koncert mal totiž začať o 21:00 miestneho času, no fanúšikom najskôr organizátori oznámili, že sa posúva na 22:30 a hviezda sa napokon na pódiu objavila až o takmer hodinu neskôr - 23:22. Ešte horšia než čakanie však bola Madonnina provokácia, keď vinu zvalila na divákov. "To vy ste sem prišli priskoro, to je ten problém. Mali ste zostať doma, spraviť si vlasy, makeup, dať si tequillu. Ubaliť si tučného... Skrátka, dojdite neskôr a ja nebudem musieť chodiť skoro," povedala prekvapenému davu. Na predchádzajúci koncert v Melbourne však meškala ešte dlhšie - viac ako štyri hodiny, čím zrejme prekonala aj Axla Rosea z Guns N' Roses.

V Brisbane sa predstavila tento týždeň dvakrát - incident s modelkou sa stal v stredu, druhý koncert sa konal vo štvrtok a opäť sa stal témou dňa. Tentokrát však z toho speváčka vyšla veľmi nelichotivo, nakoľko organizátori vzhľadom na jej predchádzajúce meškania ponúkli fanúšikom vrátenie vstupeniek. Využili to tisícky ľudí a hviezda tak vystúpila pred poloprázdnym štadiónom. Darí sa jej tak medzi Austrálčanmi ničiť aj posledné zvyšky svojej dobrej povesti. Má im pritom čo oplácať - naposledy v krajine vystúpila v roku 1993, potom ju dlho ignorovala a dokonca dvakrát zrušila plánované austrálske časti svojich turné Confessions (2006) a Sticky and Sweet (2008). A keď to "protinožcom" konečne môže vynahradiť na aktuálnom Rebel Heart Tour, tak im spôsobuje ďalšie a ďalšie sklamania.

Text: Hudba.sk (NME.com, Dailymail.co.uk, archív)
Foto: Facebook.com/madonna

Súvisiaci interpreti: Madonna