Najznámejší gitaristi sveta sa spojili, aby podporili dobrú vec. Nahrali deväťminútovú verziu sólového singla Marka Knopflera Going Home z roku 1983, pričom výťažok z predaja fyzických nosičov aj streamov budú venované charitatívnym organizáciám zameraným na boj proti rakovine.

Na singli sa podieľali David Gilmour, Pete Townshend, Ronnie Wood, Brian May, Bruce Springsteen, Tony Iommi, Eric Clapton, Joan Jett, Joan Armatrading, Alex Lifeson, Hank Marvin, Duane Eddy, Slash, Tom Morello a pre zosnulého Jeffa Becka je práve táto pieseň jeho poslednou nahrávkou.

"Absolútne to tak malo byť. A to, čo s tým urobil, ťa privádza k slzám," reagoval na účasť Jeffa Becka producent skladby, Guy Fletcher. Okrem ikonických gitaristov obsahuje skladba Ringa Starra na bicích, Stinga na basgitare a dlhoročného patróna organizácie Teenage Cancer Trust Rogera Daltreyho na harmonike.

Skladba Going Home bola pôvodne vydaná v roku 1983 ako jedna z Knopflerových sólových skladieb. Je tiež známa z filmu Local Hero ako jeho ústredná pieseň. Aktuálna verzia bola nahrávaná v Brithis Grove Studios v Londýne.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)