Ich minuloročný singel Znova sa zamiluj sa stal veľkým hitom a jeho úspech zrejme zopakujú aj s novinkou Mám ťa rád. Opäť totiž stavili na trendové latino rytmy, text o láske a slnkom prežiarený vizuál. Skladba, v ktorej je cítiť inšpiráciu megahitom Despacito, je ochutnávkou z pripravovaného albumu, na ktorom kapela intenzívne pracuje už niekoľko mesiacov.

"Pieseň Mám ťa rád vznikla niekedy na jar, keď som sa po dlhej zime už nevedel dočkať leta. Zobral som do rúk gitaru a zahral melódiu, ktorú som nosil v hlave. Od začiatku som vedel, že táto vec je dosť chytľavá a mal som z nej strašne dobrý pocit. Keď som prehral hudbu nášmu textárovi Ferimu, ihneď ho oslovila a začali sme pracovať na texte. Pamätám si, že refrén vznikol veľmi rýchlo. Opäť sme sa presvedčili, že spontánne veci sú tie najlepšie," teší sa z novej skladby Matúš Fifik, spevák kapely Sám Sebou. Tak ako svoje predošlé single, aj túto pieseň nahrali v hudobnom štúdiu 7 v Prešove pod producentským dohľadom Randyho Gnepu.

Textár Feri, celým menom František Pavol, nie je len dlhoročný textár skupiny, ale je aj starostom obce Jamník, z ktorej skupina pochádza. Okrem toho má aj krásnu a šarmantnú sestru, a práve ona stvárnila jednu z hlavných postáv videoklipu Mám ťa rád. O jeho réžiu sa postaral mladý filmár Raymond Petrík. "Keď sme oslovili Raymonda, zaslali mu pieseň a následne sa stretli, bol z tejto spolupráce nadšený. Réžiu sme nechali celú na neho. Jedinú vec, ktorú sme chceli v klipe mať, boli Košice. O tých sa v texte totiž aj spieva. Myslím, že výsledok je skvelý, tak pevne verím, že klipom potešíme všetkých fanúšikov," dodal Matúš Fifik.


Kapela Sám Sebou, ktorú tvoria bratia Matúš a Marek Fifikovci spolu s bratrancom Robom Faithom, patrí medzi najúspešnejšie mladé slovenské skupiny posledných rokov. Jej skladby V šťastí aj nešťastí a spomínaný vlaňajší letný hit Znova sa zamiluj majú na Youtube milióny prehratí a potenciál stať sa veľmi obľúbenou má aj novinka Mám ťa rád. Za jeden deň od zverejnenia má videoklip viac ako 60-tisíc prehratí. Skupina skladbu na najbližších koncertoch predstaví aj naživo.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Marek Kučera. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Raymond Petrík