Populárny spevák, moderátor a ochranca prírody Thomas Puskailer sa pustil do ďalších ekologických aktivít. Pre školy tentokrát pripravil svoj prvý live stream o recyklácii, separácii, zbytočných obaloch či uvedomelom nakupovaní, ktorý sledovali žiaci z celého Slovenska aj Česka. Plánuje pre nich ďalšie Eco Tour, ktoré odštartuje v septembri.

Thomas Puskailer nedávno spestril žiakom domáce vzdelávanie špeciálnym live streamom, ktorým nadviazal na svoj úspešný projekt Eco Tour. Triedy z rôznych škôl na Slovensku aj v Českej republike sa mohli pripojiť na základe súkromného linku na pozvánku. "Úspešne sme absolvovali live stream, ktorý sme robili po prvýkrát. Ďakujem celému štábu, bolo to super. Deti reagovali vynikajúco, po online koncerte sme našli kopec nadšených komentárov na sociálnych sieťach a v mailovej schránke," teší sa spevák, ktorému opäť asistoval herec a spevák Martin Madej. Dvojica, ktorá sa spolu okrem ekologických turné predstavila aj v hudobnej divadelnej komédii Slovak Showbiz For Beginners, už tvorí zohratý tandem, čo sa ukázalo aj pri live streame.

"Spolu s Martinom sme sa aj zahrali hry, ktoré pri koncertoch hrávame s deťmi. Skrátka, súťažili sme medzi sebou, bolo to veselé a veľmi napínavé. Niektoré hry si Martin zahral sám a ja som vysvetľoval princípy recyklácie. Napríklad pri hre 'Ako dlho sa odpady v prírode rozkladajú' sa deti naučia ako dlho sa rozkladá plastová fľaša, žuvačka alebo plechovka. Hovorí sa, že keď sa herci alebo speváci na javisku bavia, tak to aj publikum cíti a baví sa s nimi. Ďakujeme za úžasné spätné väzby a za každého online diváka," dodáva Thomas Puskailer.

Thomas Puskailer a Martin Madej, Eco Tour Zdroj: archív Eco Tour


Pri online koncerte mu však samozrejme chýbal potlesk, smiech a spontánne reakcie detí. Aj to je dôvod, prečo už teraz chystá ďalšie Eco Tour. "Na jar sa kvôli korona kríze zrušilo niekoľko koncertov a teraz po live streame sa nám hlásia školy a žiadajú ďalšie koncerty. Preto pripravujeme už šiestu sériu ekologického turné na rôzne témy. Ak nechceme žiť na jednom veľkom smetisku, je načase, aby sme si osvojili niekoľko dôležitých zásad zodpovedného správania. Eco Energy Tour zase poukazuje na dôležitosť využívania zelenej energie a ponúka jednoduché tipy a triky na šetrenie elektrickej energie, ktorými môžeme výrazným spôsobom zlepšiť stav našej planéty," vysvetľuje Thomas. 

Program pre školy má formu ekologického koncertu s kapelou a s Martinom Madejom v alternácii s Ondrejom Antálkom. Vystúpenia, v ktorých sa striedajú pesničky na tému ochrany životného prostredia či recyklácie odpadu s rôznymi internatívnymi hrami a prezentáciami, sa organizujú v spolupráci so školou, ktorá zabezpečí priestor. Thomas Puskailer a jeho tím dodá zábavno-edukatívny program a technickú realizáciu vrátane ozvučenia. Okrem škôl sa program hodí aj na ekologické festivaly a rôzne iné podujatia. Viac sa dozviete na stránke www.ecotour.sk.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili.