Slovenská indie-rocková kapela Elections In The Deaftown sa po siedmich rokoch bez novej tvorby hlási s novým singlom Pieseň pre duchov. Po albume Minutiae z roku 2017, na ktorom dominovali hlavne syntetizátory a elektronické bicie, sa zoskupenie vracia k svojmu pôvodnému gitarovému zvuku. Väčším prekvapením je však to, že comebackový singel je v slovenčine.

Kapela Elections In The Deaftown sa podľa slov frontmana Lukáša Zdurienčíka, ktorý úspešne pôsobí aj na elektronickej scéne ako Blame Your Genes, nikdy nerozpadla. Bola len v režime akéhosi zimného spánku a pauzy od koncertov. Tá skončila 1. mája na Dni otvorených ateliérov v Novej Cvernovke. "Tento koncert bol pre nás impulzom začať skúšať intenzívnejšie a častejšie, za čo sme ľuďom z Cvernovky veľmi vdační," hovorí nový gitarista Santa.

Skúšanie a práca v štúdiu má svoje prvé ovocie práve v podobe skladby Pieseň pre duchov. "Po vynútených personálnych zmenách a množstvom nedokončených nápadov sa nám konečne podarilo vydať niečo, s čím sme boli úplne spokojní," hovorí Lukáš Zdurienčík o melancholickej novinke, ktorú kapela odpremiérovala v Rádiu_FM a oficiálne ju vydala len pred pár dňami, 13. júna. Skupina bude v lete pracovať na ďalších piesňach a na jeseň by chcela začať viac koncertovať. "Snáď nám to dokončovanie piesní už nebude toľko trvať," dodáva nový klávesák Oliver.

Pieseň pre duchov je dostupná na všetkých streamovacích službách aj na Bandcampe. O koncertoch a ďalších plánoch kapely sa dozviete na jej profiloch na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Redakciu Hudba.sk za skupinu Elections In The Deaftown informoval Lukáš Zdurienčík. Správu sme upravili a doplnili.