Americký gitarista Tom Morello pripravuje svoj vôbec prvý sólový rockový album. Prvou ochutnávkou z neho bude singel Soldier In The Army of Love, o ktorý sa Morello podelí 28. júna. Pilotná skladba, ktorú gitarista nazýva generačnou rockovou hymnou Morellovcov, prinesie výnimočnú kolaboráciu. Predstaví sa v nej 13-ročný "gitarový čarodejník" Roman Morello.

Idea spolupráce vznikla v čase pandémie, kedy počul svojho syna hrať a skladať na gitare. "Počas pandémie, keď sme my ostatní piekli chlieb a snažili sa naučiť jazyky, on osem hodín denne cvičil na gitare. Mám teraz zázračného syna, ktorý mi naozaj dáva zabrať. Jedného dňa som išiel okolo jeho izby a vychádzali odtiaľ tieto obrovské drop-D riffy," povedal Morello pre Nme. "Takže Soldier In The Army Of Love je o vykupiteľskej sile rokenrolu. Má obrovské morellovské riffy z viacerých generácií a strhujúce gitarové sólo, kde musíte uhádnuť, kto z nás ho hrá," dodal.

Nový album označuje za svoj vôbec prvý rockový. Tentokrát o ňom nemal vopred jasnú predstavu, nechal sa viesť hudbou a zistil, že piesne, ktoré so synom písali, boli čisto rockové. "Urobil som rockové nahrávky, ktoré boli hip-hopové, rockové nahrávky, ktoré boli alternatívne, rockové nahrávky, ktoré mali vplyv EDM, ale toto je prvá priama rock and rollová nahrávka s mojím menom," vysvetlil Morello.

Práca na sólovej nahrávke mu dala schopnosť vytvoriť niečo samostatne, niečo "čo by nikto iný nedokázal vytvoriť. Pri tvorbe tejto nahrávky sa mi páči myšlienka nasmerovať ju tam, kam chcem. Rovnako je to aj s vystúpeniami, chceme pripraviť zážitok, nie len riffy a gitarové sóla, ale niečo, čo je holistickou prezentáciou rokenrolu v jeho najvyššej a najkrvavejšej úrovni," uzavrel Tom Morello, ktorý sa aktuálne nachádza na britskom a európskom letnom turné.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)