Britského muzikanta Petea Dohertyho vyhodili z liečenia v Thajsku, na ktorom bol od konca júna. Dôvodom malo byť to, že mal zlý vplyv na ostatných pacientov. Bývalý člen skupín Libertines a Babyshambles sa mal v zariadení The Cabin v Chiang Mai zbaviť závislosti od heroínu a cracku.

Mesačný pobyt v tomto zariadení, z ktorého za ostatné dva roky predčasne odišlo menej ako 12 pacientov, stojí 7200 britských libier (v prepočte približne 9160 eur). "Pete bol prepustený z terapeutických dôvodov. Je dôležité udržať si integritu liečebného programu pre ostatných klientov, ktorí majú dobrú šancu vyliečiť sa. Pete to pochopil a preto pochopil aj to, prečo sme ho požiadali, aby odišiel," uviedol programový riaditeľ zariadenia Alastair Mordey pre denník Daily Mail. "Aj keď sme sa rozišli ako priatelia, sme samozrejme sklamaní, že odišiel. Dúfame, že niektoré veci, ktoré sa tu naučil, mu v budúcnosti pomôžu," dodal Mordey.

Britský hudobník, ale i spisovateľ, herec, básnik a maliar už v apríli v rozhovore pre NME uviedol, že plánuje ísť na ďalšie liečenie. Ešte vo februári však v rozhovore pre periodikum The Independent povedal, že heroín si už nepichá. Bývalý priateľ modelky Kate Moss si závislosť od heroínu liečil syntetickým opiátom na predpis, ktorý zmierňuje abstinenčné príznaky. Doherty pre liečenie v Thajsku zrušil všetky naplánované letné vystúpenia. Nedočkali sa ho tak ani fanúšikovia na českom festivale Rock for People.

S drogami bojuje 33-ročný Pete Doherty už niekoľko rokov. Dostal sa pre ne aj do väzenia. Naposledy to bolo za držbu kokaínu v súvislosti s úmrtím filmárky Robyn Whitehead. Odpykať si tam mal pol roka, no v júli 2011 ho predčasne prepustili po necelých ôsmich týždňoch od nástupu do výkonu trestu. V minulosti ho celkovo viac ako 25-krát obvinili z držby drog a aj v súčasnosti je za prechovávanie kokaínu v podmienke.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Súvisiaci interpreti: Pete Doherty