Rapové návraty, ktoré nesmiete zmeškať. Aj tak by sa dal nazvať koncert kapely Modré Hory, ktorá sa po rokoch vracia a prichádza s novým albumom a českého zoskupenia WWW, ktoré exkluzívne pokrstí na Slovensku nový album Atomová včela. Role DJov sa 14.9. v KC Dunaj zhostia Vec a Stroon.

WWW, alebo aj We Want Words, je česká oceňovaná kapela, ktorá spája hip-hop s elektronikou a industriálom. WWW vydali tretiu štúdiovku Atomová včela, ktorú teraz exkluzívne pokrstia na Slovensku. Kapela tak pridala platňu k ďalším dvom - Neurobeat (2006) a Tanec sekyr (2009). WWW vznikli už na začiatku 90. rokov v Prahe.

Najprv sústredili okolo seba hip-hopovú kultúru a nadšencov, neskôr sa odklonili od klasickej raperskej produkcie, ich skladby vychádzali na nezávislých kompiláciach a vydali sa cestou experimentovania. WWW si tiež dáva záležať na vizuálnej stránke projektu, aj preto im s novým albumom vyšla kniha so všetkými textami. Každá platňa má vlastnú kapitolu, štvrtá s názvom Bonusy prináša doteraz nepublikovateľné texty.


Modré Hory je formácia v zložení Bene a Lyrik. Duo tvorí "rap, ktorý nielen rozpráva, ale i čosi vraví." Po eponymnom debutovom albume z roku 2008 pripravuje táto dvojica druhú štúdiovku s názvom Bigbeat. Z nej vyšiel už von singel Country 2008, ku ktorému teraz predstavili videoklip.

Singel nás vracia o päť rokov späť do krajiny, ktorá sa vlastne ani nezmenila, až na tie eurá a koruny. Rapovo-básnické duo Modré Hory často spolupracuje s hudobníkom Mariánom Jaslovským, producentov im robia Peko, Karaoke Tundra, Moe, Foolk, Beyuz a Billy Hollywood. 


Vec je ostrieľaný slovenský rapper, DJ a producent. Patrí k veteránom slovenského hip-hopu a je účastníkom RBMA v Berlíne. Vec aka Branči Kováč si za hudbu prebral už niekoľko ocenení. Stroon je multinštrumentalista, producent a DJ. Vyšli mu tri EP (Ruine Noire, Smithereens, Triple Farewell) a jeho DJ-ské hranie vyberá zaujímavosti z klubových žánrov.

Redakciu Hudba.sk informovala Zuzana Hrdličková  z Kulturmarket.

Foto: Facebook.com/modrehory

Súvisiaci interpreti: stroon, Vec