V plnom zdraví a pracovnom nasadení oslávil spevák Peter Lipa v máji tohto roka svoje 75. narodeniny. S kolegami a fanúšikmi ich oslávi na špeciálnom koncerte "75 rokov v plnom nasadení", ktorý sa uskutoční vo štvrtok 27. septembra v bratislavskom Istropolise. Záznam koncertu, ktorý pripravuje agentúra Abby art, nakrúti a odvysiela RTVS.

V programe koncertu sa predstaví celý zástup osobností reprezentujúcich rôzne generácie aj hudobné žánre. Sú nimi Milan Lasica, Jaromír Nohavica, Marie Rottrová, IMT Smile, Jana Kirschner, Zuzana Mikulcová, Svetlana Rymarenko, Marián Čekovský či raper Opak, ale aj špičkoví inštrumentalisti Andrej Šeban (gitara), Michal Žáček, Radovan Tariška (saxofón), Erich Boboš Procházka (harmonika), Juraj Bartoš (trúbka), Martin Valihora, Marcel Buntaj, Michal Fedor (bicie), Boris Urbánek, Peter Lipa mladší (klávesy), Martin Gašpar a Michal Šimko (basgitara).

Účinkovať budú aj kapely Blues FiveLuboš Andršt Blues Band, Tradicional Club a Symfonický orchester Slovenského rozhlasu s dirigentom Adriánom Kokošom. Večerom bude sprevádzať moderátorská stálica zo Slovenského rozhlasu Roman Bomboš.

"Peter Lipa je výnimočný interpret. Máloktorá osobnosť slovenskej kultúry dosiahla toľko ako on a vari žiadna v dvojjedinej postave tvorcu a organizátora zároveň. Lipa spevák a Lipa organizátor. Jeho spevácka spolupráca s rôznymi jazzovými a bluesovými formáciami, umelcami z iných hudobných žánrov, či Milanom Lasicom na jednej strane, a príprava a realizácia Bratislavských jazzových dní na strane druhej, sú výnimočným javom aj v medzinárodnom kontexte. To, že 30. mája 2018 oslávil svoje 75. narodeniny, je dobrým dôvodom verejne a umelecky osláviť tohto výnimočného človeka a umelca," uviedla Jana Vachová z usporiadateľskej agentúry Abby art.

Zdroj: TASR / Katarína Ovseníková (manažérka Petra Lipu)
Foto: Jana Birošová

Súvisiaci interpreti: Peter Lipa