Americká kapela System Of A Down plánuje na budúci rok vyraziť na európske turné. Formácia to potvrdila na sociálnej sieti Facebook. "Sme šťastní, že vás môžeme informovať o jednom z mnohých koncertov, ktoré budeme mať na budúci rok v Európe. Vrátime sa do Fínska a v júni zahráme na festivale Provinssirock," uviedli.

Formácia v uplynulých rokoch uvažovala aj o nahratí nového albumu. Gitarista Daron Malakian vo februári uviedol, že zatiaľ sa nevedia zhodnúť na tom, ako by mala novinka znieť. "Ľudia sa menia, ako plynie čas, mení sa aj vkus a ľudia chcú, aby kapela išla rôznymi smermi. V kapele sú pritom aj ďalší členovia, ktorí možno nechcú ísť práve takými smermi. Takže sme sa jednoducho nezhodli na tom, ako by mal znieť ďalší album. Nikdy nehovorím nikdy, no teraz to vyzerá tak, že to nebude tak skoro," objasnil.

Kapela System Of A Down vznikla v roku 1994 v Kalifornii, ale všetci jej členovia sú pôvodom Arméni. Debutovali v roku 1998 eponymnou štúdiovou nahrávkou, celosvetový úspech však dosiahli až s druhým albumom Toxicity (2001). Nasledovali nahrávky Steal This Album! (2002), Mezmerize (2005) a Hypnotize (2005). Rok po vydaní poslednej menovanej oznámili, že si dávajú pauzu, aby sa jednotliví členovia mohli venovať sólovým projektom. Na koncertné pódiá sa vrátili v roku 2011.

Zdroj: SITA (Loudersound.com, archív)
Foto: Facebook.com/systemofadown

Súvisiaci interpreti: System of a Down