Skladbu Tam za řekou, k českej fantazy rozprávke Princezna zakletá v čase, s Terezou Maškovou naspievali aj herci vrátane predstaviteľov princa a princezny, Marek Lambora a Natálie Germáni.

"Bola to skvelá spolupráca a spoznala som partiu úžasných ľudí. Pesnička k filmu je pre mňa niečo nové. Rovnako ako rozprávka, ktorá sa mi veľmi páči. Tiež je vo svojom poňatí a fantasy zameraním na našej filmovej scéne nová. Verím, že sa bude divákom páčiť a prinesie radosť. Zvlášť v dnešnej dobe, poznačenej celosvetovou situáciou naháňajúcou strach a obavy," hovorí Tereza Mašková. "Ako dieťa som snívala o tom, zahrať si v rozprávke. Teraz sa mi to svojím spôsobom splnilo," dodáva.


Hudbu aj text napísal autor filmovej hudby k rozprávke Lukáš Daniel Pařík: "Spoluprácu s Terkou Maškovou som si dosť vysníval, je to famózna speváčka s jedinečným cítením. A rovnako ako celý film aj prístup k titulnej piesni mi príde dosť originálny. Má totiž dve verzie: jednu s temným filmovým orchestrom, ktorá zaznie priamo vo filme, kde ju spieva Eliška Křenková ako alchymistka Amélie, a potom túto verziu s Terkou, Markom, Natálkou a ostatnými hercami. Z výsledku mám vážne radosť."

Nová česká fantasy rozprávka režiséra Petra Kubíka Princezna zakletá v čase sa do českých kín dostala vo štvrtok 17. septembra, presne pol roka po prvej plánovanej premiére v marci, zrušenej kvôli koronavírusu. Hrajú v nej okrem iného Marek Lambora, Natália Germáni, Eliška Křenkova, Jana Révai, Roman Zach, Veronika Freimanová, Simona Zmrzlá, Martin Dejdar a Martin Písařík.

"Chceli sme natočiť rozprávku, ktorá sa bude opierať o staré tradičné české rozprávky, ale zároveň bude v niečom iná, originálna. Preto v Princezně zakleté v čase diváci uvidia aj prvky, ktoré poznáme skôr zo zahraničných fantasy príbehov. Samozrejme nechýbajú ani vtipné scény, avšak prioritou pre nás zostal kvalitný a napínavý príbeh," hovorí režisér a spoluautor scenára Petr Kubík.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Text správy sme upravili.

Foto: David Pařík

Súvisiaci interpreti: Tereza Mašková