Americký hudobník Bruce Springsteen vydá 4. decembra boxset The Ties That Bind: The River Collection. Novinka bude obsahovať štúdiovku The River: Single Album, ktorú muzikant nahral na konci 70. rokov minulého storočia, no nikdy ju neuviedol na trh. Namiesto toho vydal dvojalbum The River (1980).

The Ties That Bind: The River Collection ponúkne okrem iného aj jedenásť doteraz nezverejnených audio záznamov, ktoré vznikli počas nahrávania spomínanej štúdiovky. K dispozícii bude celkovo 54 skladieb na štyroch CD a tiež štyri hodiny videí na troch DVD. Novinka bude obsahovať aj záznam koncertu z arizonského mesta Tempe z 5. novembra 1980 či 60-minútový dokument The Ties That Bind režiséra Thoma Zimnyho. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na 148-stranovú knihu s 200 raritnými fotografiami a príhovorom Mikala Gilmorea.

Šesťdesiatšesťročný Bruce Springsteen debutoval bez väčšieho úspechu nahrávkou Greetings from Asbury Park, N.J (1973). Prvý veľký hit, Born To Run, vydal o dva roky neskôr. Doteraz uviedol na trh 18 štúdioviek vrátane jedného z najúspešnejších albumov 80. rokov - Born In The U.S.A. (1984). Až jedenásť jeho nahrávok (deväť štúdioviek, jedna živá nahrávka a jedna kompilácia) dobylo americký rebríček Billboard 200, pričom zatiaľ naposledy sa mu to podarilo s ostatným albumom High Hopes (2014). Štúdiovka je tiež desiatou nahrávkou, s ktorou sa mu podarilo obsadiť prvú priečku britského albumového rebríčka. Springsteen má zatiaľ na konte 20 cien Grammy, dva Zlaté glóbusy, Oscara a od roku 1999 je členom Rock'n'rollovej siene slávy.  

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/brucespringsteen

Súvisiaci interpreti: Bruce Springsteen