Len pár dní po vydaní albumu These Systems Are Failing predstavil Moby videoklip k pesničke Are You Lost In The World Like Me?, ktorú už predtým zverejnil ako jednu z ochutnávok novej štúdiovky. Animované, prevažne čiernobiele video reaguje na závislosť ľudí na sociálnych sieťach a smartfónoch.

Moby na novom albume spolupracoval so speváckym súborom Void Pacific Choir. Newyorský dídžej, producent a multiinštrumentalista nahrávku už od začiatku jej propagácie prezentoval ako politickú výpoveď a občiansky protest. Hneď v prvom klipe poukázal na necitlivé nakladanie so zvieratami v rámci potravinárskeho biznisu.

Odpoveď na otázku, či sú aj ďalšie nahrávky z albumu spoločensky angažované, dáva nielen pesnička Are You Lost In The World Like Me? ale aj samotný klip k nej. "Pred pár rokmi som videl video, ktorého autorom je Steve Cutts. Bol som ním uchvátený a okamžite som naňho začal zháňať kontakt," prezradil Moby.

Umelec, ktorý sa venuje ilustráciám a animovaným filmom, na jeho ponuku spolupráce reagoval pozitívne a výsledkom je klip, ktorý hudobník považuje za "jedno z najlepších videí, aké kto kedy na moju hudbu spravil".


Album These Systems Are Failing vyšiel digitálne a na CD v piatok 14. októbra. Ako vinyl sa má objaviť v obchodoch presne o mesiac. Moby album prekvapivo označuje ako debut. "Je to prvý titul kolektívu Moby & Void Pacific Choir," uviedol. Znamená to, že bude mať táto spolupráca v budúcnosti ďalšie pokračovanie? To zatiaľ ostáva otvorené.

Celý album môžete počúvať na Deezeri:



Text: Hudba.sk, leh
Foto: Youtube / Steve Cutts

Súvisiaci interpreti: Moby