Narovinu a bez príkras. Presne tak ukazuje Moby vo svojom novom klipe realitu o živote zvierat a upozorňuje tak na ich zlé zaobchádzanie. Ako známy vegán sa ich zastáva v piesni Don't Leave Me, ku ktorej so svojím projektom The Void Pacific Choir ponúkol drsný videoklip.

"Toto video zobrazuje zábery, ktoré môžu niektorých ľudí znepokojiť. Odporúča sa zvážiť, či si ho pozriete." Týmito slovami vo voľnejšom preklade uvádza Moby svoj videoklip Don't Leave Me. Krátko na to sa postupne zobrazujú zábery na 50-ročného hudobníka s kapelou striedajúce sa s obrazmi ošípaných, králikov či kačíc v klietkach, mäsokombinátoch a všeobecne v zajatí.

Skladba je ráznou rockovou náložou s industriálnymi zvukmi a syntetizátormi a nesie silné posolstvo. Moby text začína vetou "fight for me", teda "bojuj za mňa" a zobrazenie utrpenia zvierat nie je len prvoplánovou provokáciou, ale súznie s obsahom piesne o boji za práva nemých tvárí. Spevák tak dáva jasný odkaz fanúšikom o svojom svetonázore.

Zároveň s vydaním skladby Moby oznámil, že sa podieľal na vytvorení nového hudobného festivalu Circle V spoločne s Tonym Kanalom a organizáciou Mercy For Animals. Ten sa bude konať 23. októbra v Los Angeles a hudobník bude jeho headlinerom. V tomto roku pôjde o jeho jediné live vystúpenie s kapelou. "Circle V je spojením mojej životnej práce, práv zvierat a hudby. Nemôžem byť viac vzrušený z tohto podujatia a som veľmi hrdý, že som jeho headlinerom," vyjadril sa. 

 
Zdroj: Stereogum.com, Facebook.com/mobymusic, mž
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Moby