Americký spevák a skladateľ Jason Mraz sa zrejme stane prvým známym hudobníkom zo západu, ktorý vystúpi v Barme. Tridsaťpäťročný muzikant sa 16. decembra predstaví na Ľudovom námestí v metropole Rangún.

Koncert bude súčasťou voľne prístupného podujatia, na ktorom sa predvedú aj lokálne hviezdy, a ktorého cieľom bude poukázať na problematiku obchodovania s ľuďmi. Akcia je iniciatívou Nadácie MTV Exit, ktorá sa snaží poukazovať na obchodovanie s ľuďmi. Záznam z podujatia na budúci rok odvysiela aj televízia MTV.

"Je to veľmi vzrušujúce. Pôjdem tam z veľkou dávkou vďačnosti a rešpektu, a dúfam, že to bude mať význam. Zároveň to bude skúška pre moje piesne," povedal o pripravovanej návšteve Barmy Jason Mraz, ktorý v minulosti vystúpil na podobnej akcii na Filipínach.

Hudobník pritom aktívne podporuje viaceré charitatívne organizácie a projekty ako Save The Music Foundation, MusiCares, Free the Children, Life Rolls On, SPARC a Human Rights Campaign. Je zástancom práv lesieb, gejov, bisexuálov a transsexuálov. Veľmi si zakladá na zdravom životnom štýle a rešpekte k životnému prostrediu.

Jason Mraz - 93 Million Miles

Zdroj: SITA
Foto: Jasonmraz.com

Súvisiaci interpreti: Jason Mraz