Už neexistujúca legendárna rocková kapela R.E.M. vo štvrtok zverejnila videoklip k svojej piesni Blue, ktorý režíroval herec James Franco. Skladba, v ktorej si s Michaelom Stipeom zaspievala aj Patti Smith, pochádza z ich posledného štúdiového albumu Collapse Into Now.

Vo videu použil Franco zábery Los Angeles, večierkov, kráčajúcich ľudí či hollywoodskeho Chodníka slávy a tiež v ňom vidno kontroverznú hviezdu Lindsay Lohan pózujúcu známemu fotografovi Terrymu Richardsonovi v hoteli Chateau Marmont.

Francovo dielo je súčasťou Collapse Into Now Film Projectu, ktorý odštartoval v marci 2011. V rámci neho dala kapela R.E.M. rôznym umelcom za úlohu vytvoriť krátky film ku každej z piesní na albume. "Šiel som za ľuďmi, s ktorými som naozaj chcel pracovať a mohol som ich bez obáv nechať robiť to, čo chcú. Bolo to iba na nich. V mnohých prípadoch som bol prekvapený, v ďalších z toho vzniklo to, čo som chcel," vyjadril sa vtedy spevák kapely Michael Stipe.

R.E.M. sa rozpadli vlani v septembri. "Jeden múdry muž raz povedal, 'Umením na párty je vedieť, kedy z nej odísť'. Spoločne sme vybudovali niečo výnimočné. Dokázali sme to. Teraz však musíme odísť," uviedol vtedy spevák Michael Stipe. V novembri 2011 sa s fanúšikmi rozlúčili výberovkou Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982 - 2011.

R.E.M. - Blue

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Súvisiaci interpreti: R.E.M.