Nikdy som si nemyslel, že to budem môcť napísať. Ale stal sa taký menší zázrak. Čoskoro sa dočkáme pár nových, resp. doposiaľ nezverejnených pesničiek od legendárnych Led Zeppelin.

Magnet týždňa

Ak si myslíte, že mám halucinácie, mýlite sa. Gitarista Led Zeppelin Jimmy Page v rozhovore pre TeamRock Radio potvrdil, že na remastrovaných nahrávkach sa objavia aj predtým nevydané skladby. Kedy ich vydajú zatiaľ známe nie je, ale už teraz sa neviem dočkať! Nižšie si môžete vypočuť celý rozhovor.


Šrot týždňa


Hádky medzi rozkmotrenými hudobníkmi sú asi tak bežné, ako nereálne sľuby politikov. V poslednej dobe sa do seba celkom výrazne pustili Max Cavalera a členovia kapely Sepultura, ktorú zakladal. Maxovi vo februári vyjde autobiografia, v ktorej okrem iného vysvetľuje aj svoj odchod zo skupiny. V rozhovore pre Rock Music Star povedal, že Andreas Kisser (gitarista) si zobral Sepulturu „ako rukojemníka.“ Andreas sa na oplátku vyjadril pre Loud magazín, že nemá ani najmenší záujem prečítať si knihu My Bloody Roots, pretože je to subjektívny pohľad Maxa. A do prestrelky sa zapojil aj aktuálny frontman Derrick Green. Pre Hardrockheaven.net povedal, že nikto zo Sepultury nemá zaáujem o to, aby sa dali originálni členovia zas dokopy. Podľa mňa by sa na to už konečne mohli obe strany vykašľať a sústrediť sa na hudbu.


Novinky

Pri novinkách z Japonska vo väčšine prípadov čakám, že skončia v rubrike Haluz týždňa. Výnimkou nie sú ani Babymetal, ktorých sme už spomínali dávnejšie. O to väčšie bolo moje prekvapenie, keď som si pozrel ich nové live video (ak vám to pomôže, tak sa asi volá ヘドバンギャー!!). Kľudne po mne hoďte skalu, ale naozaj sa mi to z nejakého dôvodu páči.


Nemeckí Scorpions si v Aténach zahrali (takmer) nepripojení. Keď ste tam neboli a patríte k ich fanúšikom, nezúfajte. V januári bude celý záznam dostupný ako audio aj video. DVD Scorpions MTV Unplugged bude mať dokopy 25 songov, vrátane hitoviek Wind of Change, či Send Me an Angel, ale aj 5 úplných noviniek. Ukážku pozerajte nižšie.


Z kombinácie GhostDave Grohl nemôže vzísť nič zlé. Práve naopak. EP švédskej okultnej kapely If You Have Ghost s piatimi pesničkami bolo nahraté a produkované práve Daveom. K dispozícii bude až zajtra, vypočuť si ho ale môžete už teraz. Spravte tak.

Lamb of God cez týždeň vydali remastrovaný a remixovaný album As the Palaces Burn, ktorý oslávil desať rokov od svojho narodenia. Proces znovuvytvárania nahrávky zachytáva rovnomenný dokument, ktorý si môžete pozrieť na stránke Qello.


Veteráni prog metalu Fates Warning pustili do sveta nové live video k I Am. Pesnička pochádza z jedenásteho štúdiového albumu kapely Darkness In a Different Light.


Ako sme už avizovali dávnejšie, bývalí členovia Fu Manchu (gitarista a spevák Bob Balch, bubeník Scott Reeder) a Kyuss (basák Scott Thomas Reeder – nie, to nie je chyba; naozaj sa volajú takmer rovnako) sa dali dokopy a vytvorili Sun & Sail Club. Zajtra vydajú svoj debut Manequin. Že by ste si ho chceli pustiť už teraz? Žiadny problém.


A na záver ešte niečo extrémne – rakúski susedia Mastic Scum chystajú na december nový album CTRL. Prvú ochutnávku v podobe songu Controlled Collapse počúvajte nižšie.


Haluz týždňa

Stránka Funny or Die zverejnila krátky animák s názvom The Animated Tales of GWAR. Okrem členov GWAR sa v ňom objaví aj Weird Al‘ Yankovic. Viac vám k tomu nemám čo napísať...

Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Pavol Magic
Foto: facebook.com/ledzeppelin

Súvisiaci interpreti: Led Zeppelin, Sepultura