Americký hudobník Joe Perry vydá sólový album Sweetzerland Manifesto. Novinka sa dostane na trh 18. januára a bude obsahovať desať skladieb. Na nahrávke sa podieľali aj Terry Reid, Robin Zander z Cheap Trick, David Johansen z New York Dolls, Zak Starkey alebo Perryho synovia Tony a Roman.

Výkonným producentom albumu je Johnny Depp, ktorý si v skladbe Eve of Destruction zahral na bicie. Dvojica spolu pôsobí aj v skupine Hollywood Vampires, ktorá sa predstaví 13. júna 2018 na pražskom letisku Letňany v úlohe predkapely na koncerte Ozzyho Osbourna.

Šesťdesiatsedemročný gitarista skupiny Aerosmith sa na očakávanej sólovke podieľal aj ako spoluautor všetkých skladieb, okrem spomínanej coververzie hitu P.F. Sloana. Album nahrával v Studio 1480 v Los Angeles. Na produkcii sa podieľal Bruce Witkin.

Anthony Joseph Pereira je jedným zo zakladajúcich členov kapely Aerosmith, ktorá vznikla v roku 1970 v Bostone. V súčasnosti majú na konte pätnásť albumov, pričom zatiaľ posledným je Music From Another Dimension! (2012). Okrem toho pôsobí aj vo formáciách The Joe Perry Project a spomínanej Hollywood Vampires. Ako sólový interpret vydal nahrávky ako Joe Perry (2005), Have Guitar, Will Travel (2009) alebo Joe Perry's Merry Christmas (2014). Ako člena Aerosmith ho v roku 2001 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Tracklist albumu Joe Perry - Sweetzerland Manifesto:
1 Rumble In The Jungle (instrumental)
2 I'll Do Happiness (featuring Terry Reid)
3 Aye, Aye, Aye (featuring Robin Zander)
4 I Wanna Roll (featuring David Johansen)
5 Sick & Tired (featuring Terry Reid)
6 Haberdasher Blues (featuring David Johansen)
7 Spanish Sushi (instrumental)
8 Eve Of Destruction
9 I'm Going Crazy (featuring David Johansen)
10 Won't Let Me Go (featuring Terry Reid)

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Zack Whitford Photography