Kapela Klons je na hudobnej scéne od roku 2013. Popri repertoári zo svetových aj domácich hitov formácia od začiatku produkovala aj vlastnú tvorbu. Silný autorský potenciál líderky petry Ivánkovej sa podpísal aj pod aktuálny nový singel Ty to zvládneš, na ktorom sa aranžérsky a spevácky podieľal aj víťaz česko-slovenskej šou X Factor Peter Bažík.

Samotná skladba má oficiálne už 4 roky a vznikla z pera Petry Ivánkovej v jej najťažšom období študentského života pár dní pred štátnicami. Pieseň presne opisuje Petrine pocity pred vstupom do miestnosti počas štátnej skúšky, kde relatívne cudzí ľudia rozhodujú o budúcnosti, kedy takmer každému zviera hrdlo úzkostný a veľakrát aj dusivý pocit strachu.


A dnes, keď pieseň prešla rukami Petra Bažíka, je na svete skladba, po ktorej môžu v podobných životných chvíľach poslucháči siahnuť. Klons veria, že takéto pocity poznajú aj ostatní ľudia, a že práve táto pieseň im pomôže prekonať strach a dodá im odvahu postaviť sa a čeliť rôznym výzvam, ktoré život prináša.

Túto myšlienku zobrazuje aj klip k piesni, ktorý vznikol pod taktovkou kameramana a režiséra Michaela Gejdosha a jeho Sharmantfilm. Na obrazovke sa tak odvíja príbeh ľudí, ktorí sa snažia prekonať samých seba. Vyjadruje aj to, že v podstate je úžasné, keď má človek pri sebe niekoho, o koho sa môže oprieť a ten mu povie: "Ty to vzládneš". Pod produkciu a vydanie skladby a klipu sa podpísal Stano Guláš a jeho vydavateľstvo Golden Entertainment. Nahrávku spevov realizovali chalani z Randal Records a mastering skladby mal na starosti Zoli Tóth.

Zaujímavosťou je aj to, že presne v období vzniku piesne sa aj kapela Klons definitívne vyskladala do súčasnej zostavy: Petra Ivánková (spev), Michal Baršovský (basgitara), Tomáš Kešjar (gitara) a Teo Pongó (bicie). Práve v týchto dňoch sa kapela pripravuje na finále celoslovenskej hudobnej súťaže Slovenská hudobná liga, ktorá prebehne 21.11. v Košickom klube GES.

Infomácie a foto pre Hudba.sk poskytol Stanislav Guláš. Text správy sme upravili.

Titulná foto: Pavol Kulkovský