Kapela The Rising Sign z Dolného Kubína vydala nový album Fragments, na ktorom sa vyhýba žánrovému zadefinovaniu svojej tvorby. Samotní členovia totiž hovoria, že škatuľkovanie dnes už nikoho nezaujíma. Zároveň chalani vydali aj lyric video k piesni Scripted Days, ktoré má na svedomí americké štúdio YOD Multimedia.

Hudobné vplyvy a vzory jednotlivých členov skupiny pochádzajú z najrôznejších smerov - hard rock, indie pop, synth, funk, jazz, prog rock či metal. A album Fragments, ktorý je od 15. novembra k dispozícii na bielo-čiernom mramorovom vinyle, CD a tiež v digitálnej forme na všetkých streamovacích platformách, prináša jeden nezameniteľný mix všetkého vymenovaného.

Nahrávka, ktorý vznikla v štúdiu Apollo v Dolnom Kubíne a následne bola zmastrovaná v berlínskom Artefacts Mastering a vydaná v rakúskom vydavateľstve Mai Lei Bel, ponúka 41 minút jazdy v štýle Alicinej výpravy do krajiny zázrakov. "Nečakané odbočky, farebné vyhrávky a čoraz väčšie prekvapenia s každou skladbou. Ďalšie slová sú už v tejto fáze absolútne zbytočné. Jednoducho sa pripravte na výlet zvukovým a štýlovým labyrintom, v ktorom sa ale určite nestratíte," dodávajú členovia kapely The Rising Sign, ktorý spolu s vydaním albumu zverejnila nové lyric video k jednej zo skladieb.


Celý album Fragments môžete počúvať na Deezeri:




Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Vlado Juščák z vydavateľstva Mai Lei Bel. Text správy sme upravili.

Foto: Pavol Kulkovský