Už zajtra večer sa uskutoční ďalšie zo série podujatí pod názvom Czecho Mecho, ktoré prezentuje zaujímavé mená českej a slovenskej hudobnej scény. Ďalšími z hostí budú projekty Fiordmoss a Herzog Herzog.

Český projekt Fiordmoss svojím zvukom a dôrazom na vizuálnu stránku často odkazuje na estetiku škandinávskej scény. Elektronické kompozície ich aktuálnych kúskov Siberia a Ink Bitten naživo siahajú až k surovejšiemu shoegazeovému zvuku, ktorý je vystavaný okolo dream-popového spevu Petry Hermanovej. Od svojho založenia odohrali Fiordmoss nespočetné množstvo koncertov po Európe a zdieľali pódium s menami ako Jamie Woon, Hudson Mohawk či Machinedrum.


19. decembra zahrá v KC Dunaj na akcii Czecho Mecho aj Herzog Herzog, ktorý tu pokrstí svoj debutový album. Domáci producent si vďaka dvom vydareným EP a živelným koncertom vybudoval stabilnú pozíciu na hudobnej scéne.

Jeho dlhohrajúci debut Sitzfleisch vychádza koncom decembra na domácej značke Exitab. Ako špeciálny hosť sa počas večera predstaví aj Johana Švarcová (Kazety), ktorá s Herzogom spolupracovala na jeho novej nahrávke.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Matej Hoppan.

Súvisiaci interpreti: Fiordmoss, Herzog Herzog