O koncerty v rámci európskeho turné k oslave dvadsiatich rokov od vydania prelomového albumu Plays Metallica By Four Cellos, je v Čechách veľký záujem. Vypredané sú už všetky tri koncerty v Českej republike, teda 11. a 12. februára v pražskej sále Forum Karlín a 19. februára v Kongresovom centre v Zlíne.

Apocalyptica sa preto rozhodla pridať ešte jeden netradičný koncert. Nedeľné rockové matiné v nedeľu 12. februára už o 14:00.

"Zo začiatku to znelo ako vtip. Oznamovala som agentovi, že sme vypredali i druhý pražský koncert a v rovnakej dobe sa vypredali aj vstupenky na koncert v Zlíne. Jeden z nás nadhodil, že by sme mohli urobiť nedeľné matiné pro rockerských rodičov s deťmi, ktorí sa na večerné koncerty zväčša nedostanú. No a kapele sa to zapáčilo," opisuje vznik myšlienky na tretí pražský koncert riaditeľka usporiadateľskej agentúry 10:15 Entertainment Milana Palečková.

V našom regióne poteší skupina fanúšikov okrem spomenutých českých koncertov aj vo Viedni, kde sa predstaví 9. februára a bude to naozaj výnimočný a slávnostný koncert. Vystúpi totiž v Konzerthause.

Album Plays Metallica By Four Cellos vyšiel 10. mája 1996. Metalové hity v úprave nástrojov používaných v klasickej hudbe okamžite očarili fanúšikov na celom svete. Skladby sa dostávali do denných rotácií komerčných rádií a počet koncertov skupiny stúpal. A to napriek tomu, že celý album bol inštrumentálny a išlo "len" o coververzie.

Apocalyptica svojím prvým albumom zadefinovala vlastný žáner, v ktorom už dve dekády jednoznačne boduje. Položila ním základy skvelej kariéry, počas ktorej predala milióny nosičov a vypredala stovky koncertov po celom svete. Album vyšiel v júni v reedícii, ktorá okrem remastrovaného zvuku prináša aj tri bonusové skladby: BatteryNothing Else Matters a Seek & Destroy.



Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Apocalyptica