Dvojica Paci Pac potešila v nedeľu najmenšie deti a ich rodičov posledným tohtoročným koncertom spojeným s krstom nového CD Paci Pac deťom. Malí návštevníci boli so stretnutia so svojimi obľúbenými spevákmi nadšení a ešte viac ich potešilo, že na podujatí stretli aj psíka Festíka. Ten totiž nové CD krstil a to vskutku netradične - granulami.

"Dnes sme spievali náš klasický repertoár, no pridali sme doň aj jednu pesničku z nového CD s názvom Pes a mačka. Deťom sa páčila, videli sme, že ju poznajú, spievali si ju s nami. Je to pesnička detstva ich rodičov a zjavne im ju zvyknú spievať," teší sa Adriana Pešinová alias Paci. "Momentálne je to naša najúspešnejšia pesnička na Youtube," dopĺňa ju Mário Praženec alias Pac. Skladba s veselým videoklipom má od začiatku októbra už viac ako pol milióna prehratí.


Na albume Paci Pac deťom sú 30-ročné hity Petra Nagya, Vaša Patejdla a Beáty Dubasovej, ktorým  dvojica vdýchla nový život a upravila ich do takej podoby, aby oslovila súčasné deti. Koncert spojený s krstom CD prilákal do Shopping Palace Zlaté piesky stovky detí s rodičmi.

"Bolo to super, tešíme sa, že prišlo toľko ľudí! Bol to náš posledný koncert v tomto roku. Teraz načerpáme nové sily, pretože v roku 2018 máme veľa plánov," hovorí  Mário Praženec. "Od januára budeme na koncertoch spievať predovšetkým novinky z tohto CD. Verím, že do mája, kým bude festival Festík, na ktorom tiež vystúpime, sa ich deti naučia a budú ich už spievať spolu s nami," vysvetľuje Adriana Pešinová.

krst albumu Paci Pac deťom - pes Festík Zdroj: Juraj Vongrej

Festík bude veľkým multižánrovým podujatím pod holým nebom. Vystúpia na ňom všetci populárni slovenskí umelci tvoriaci pre deti. Uskutoční sa na otvorenom priestranstve v areáli Incheba Parku 26. a 27. mája 2018. Krst albumu Paci Pac deťom ukázal, že maskota festivalu - psíka Festíka - vybrali organizátori naozaj dobre. Deti sa s ním nadšene hrali aj fotili.

"Deti na Festíka reagovali veľmi pozitívne. Je to veľmi milá postavička a vyzerá to tak, že je medzi nimi stále obľúbenejší. Spojenie krstu CD s promom festivalu sa ukázalo ako dobrý nápad. Paci Pac majú veľký potenciál a my sme naozaj radi, že na Festíku budú vystupovať so svojou novou šou," uzatvára ambasádorka prvého detského festivalu Katarína Šebestová z agentúry Evency.

Spojenie Paci Pac s Festíkom funguje aj v podobe špeciálneho vianočného balíčka, ktorý obsahuje spomínané CD a vstupenku na festival. Zakúpiť si ho môžete exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Viac sa dozviete na stránkach pacipac.sk a festik.sk.

Foto: Patrik Masaryk (titulná fotografia), Juraj Vongrej (foto v článku)