Posledný tohtoročný diel hudobnej relácie 3 pódiá poteší fanúšikov pop rocku, reggae, ale aj nežnej intímnej hudby s terapeutickými účinkami. Postarajú sa o to skupiny Gladiator, Akustika a Andrea Bučko Trio. Zaznejú aj staršie piesne, novinky, a dokonca aj hit od The Rolling Stones v netradičnom prevedení.

Tento rok hudobníkom a ich fanúšikom veľmi neprial. Bolo len veľmi málo príležitostí vychutnať si ich živé hranie. Aspoň trochu to vynahrádza relácia 3 pódiá, v ktorej moderátor a hudobník Peter Bič hostí svojich kolegov. Poslednú tohtoročnú epizódu odvysiela RTVS už dnes večer (18.12.) o 22:35 na Jednotke.

Každý diel prináša jednu hudobnú stálicu, tentoraz je ňou kapela Gladiator. "Veľmi sa tešíme, že 3 pódia fungujú ako jedna z mála hudobných relácií. Je perfektne zorganizovaná a interpreti dostávajú priestor na živé vystúpenie a predstavenie svojich noviniek. My zahráme hity Láska, Bonboniéra a našu najnovšiu pesničku Nechcem o teba prísť. Bude aj prekvapenie. Priamo na pľaci sme si dohodli, že zahráme legendárny hit od The Rolling Stones. A na úvod sme si všetci interpreti aj spolu zahrali," láka k obrazovkám spevák Miko Hladký.


Predstaví sa aj mladá prešovská kapela Akustika. "Relácia sa nám veľmi páči, keďže ide o koncept a priestor na propagáciu kapiel a muzikantov zo Slovenska. Zahráme skladby z nášho posledného albumu Zastavme svet (2018) - Pridaj sa k nám a Ako sa máš. Odprezentujeme tiež najhorúcejšiu novinku z našej dielne s názvom Mizneme. Skladba je o nezmyselne rýchlo miznúcich lesoch. Sme veľmi radi, že sme si po dlhej dobe mohli spoločne zahrať hudbu, ktorú všetci milujeme," povedal basgitarista a spevák kapely Tomáš Durkáč.


Intimitu a nežnosť do relácie vnesie Andrea Bučko so svojím triom. "Mám viacero autorských projektov, niekedy zvyknem hrávať moje najintímnejšie skladby, ktoré sú však aj najmenej známe. Pre 3 pódiá sme sa s produkciou zhodli, že z viacerých mojich autorských projektov chceme prezentovať ten, na ktorom sa podieľali aj špičkoví hudobníci - moja dlhoročná kolegyňa a kamarátka harfistka Mária Kmeťková a nesmierne talentovaný gitarista Pavol Bereza. Nielen pre netradičné spojenie nástrojov, ale aj preto, že obaja vedia tie moje intímne polohy krásne podfarbiť, zachytiť, dodať im šmrnc, svoj cit, pozornosť, nehu i vášeň," hovorí speváčka a klaviristka.

"Som veľmi šťastná, že relácia tohto formátu na Slovensku vznikla a má svoju sledovanosť. Oceňujem, že sa v relácii hrá live a človek má pocit, že je na živom koncerte. Ukazuje to tvorcov v ich nahote s chybami aj krásami patriacim prítomnému okamihu," uzatvára Andrea Bučko.


Všetko podstatné o relácii 3 pódiá nájdete na sociálnych sieťach Facebook a InstagramCelé epizódy si môžete kedykoľvek pozrieť v archíve RTVS.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér RTVS Marián Prevendarčík. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Dominika Kentošová