To, o čom sa na sociálnych sieťach v posledných dňoch intenzívne hovorilo, je dnes oficiálne potvrdené! Kultová americká kapela Faith No More sa už o necelé tri mesiace po druhýkrát v histórii predstaví slovenskému publiku. Do kalendára si zapíšte termín 10. júna.

Vystúpenie Faith No More v dnes už neexistujúcom amfiteátri na Búdkovej ceste v Bratislave v roku 1993 bola takmer revolučná udalosť v životoch celej jednej generácie. Koncertný návrat preto znamená veľmi veľa. Ich hudba prežila päť amerických prezidentov, svetové vojny, ekonomické krízy, revolučné hnutia a v neposlednom rade aj nepokoj v dušiach samotných členov. Ten sa podpísal na dlhej koncertnej a ešte dlhšej tvorivej pauze.

Svoju poslednú štúdiovku - Album Of The Year s fotografiou T. G. Masaryka na obale - vydali v roku 1997, následne si partia muzikantov na čele s Mikeom Pattonom dopriala na niekoľko rokov pauzu, aby sa v roku 2009 kapela na scénu vrátila v životnej forme. Minulý rok potešila fanúšikov správou o novom albume Sol Invictus, ktorý vyjde 19. mája. Bude prvým po 18 rokoch a právom patrí medzi najočakávanejšie albumy roka.  Silná základňa slovenských fanúšikov sa okrem nových skladieb (zatiaľ boli zverejnené single Motherfucker a Superhero) môže tešiť aj na hity ako EasyMidlife CrisisEpicSmall VictoryAshes to Ashes, či Digging the Grave.


Pätica v zostave Mike Patton, Bill Gould, Roddy Bottum, Mike Bordin a Jon Hudson sa v Bratislave predstaví v stredu 10. júna a dejiskom koncertu bude NTC (Aegon aréna). Cena lístkov na státie bude 59 eur, na sedenie 79 eur a za VIP vstupenky zaplatíte 159 eur. V cene VIP vstupenky získa návštevník sedenie v exkluzívnej lóži, nápoje a teplý aj studený bufet počas celého podujatia. Viac informácií nájdete Facebook stránke usporiadateľa na www.facebook.com/octopuspromotion.

Svetové turné Faith No More sa začalo vo februári v Japonsku a zatiaľ posledný plánovaný koncert sa uskutoční v auguste v kanadskom Montreale. V rámci európskej časti turné sa kapela predstaví aj v okolitých krajinách. Vo štvrtok 4. júna zahrá pred Metallicou na novom festivale Rock in Vienna, o deň neskôr bude headlinerom najväčšieho českého rockového festivalu Rock For People a pre severné Slovensko môže byť zaujímavý koncert v poľskom Krakove (Tauron Arena, 8. júna).

PS: Okrem toho, že Mike Patton je spevákom s najväčším vokálnym rozsahom (nielen v rámci rocku/metalu, ale aj v porovnaní hviezdami popu, R&B a ďalších populárnych žánrov), počas koncertov si dovolí aj takéto šialené akrobatické kúsky. Sme zvedaví, čo predvedie v Bratislave :)


Zopár ďalších dôvodov, prečo sa tešiť na koncert:


Informácie a foto portálu Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z agentúry Octopus Promotion. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Faith No More