Americký raper a producent Kanye West a anglická speváčka Ellie Goulding sa budú podieľať na nahrávaní albumu Metamorphoses občianskej organizácie Global Citizen, ktorej činnosť sa snaží zamedziť extrémnej chudobe vo svete.

Interpreti sa do projektu pridali spolu s americkou indie formáciou The National či britskou folk-rockovou kapelou Mumford & Sons. Producentom nahrávky bude Ben Lovett z poslednej menovanej skupiny. Nahrávka by mala by obsahovať 12 piesní. Tie budú vznikať zo zozbieraných textov a príbehov aktivistov, fanúšikov a iných záujemcov, ktorí ich môžu prostredníctvom webstránky organizácie posielať do 31. marca. Svoje básne, úvahy a iné prejavy môžu napísať v akomkoľvek jazyku.

"Umelci zapojení do tohto projektu sú jedni z najoriginálnejších umelcov na svete. Hudobníci ako Kanye West a The National robia niečo celosvetovo prospešné. A títo nesmierne kreatívni ľudia sa chystajú prezentovať neuveriteľné príspevky od ľudí z celého sveta," uviedol Lovett.

Činnosť Global Citizen každoročne podporujú hudobníci a iné celebrity na rovnomennom festivale, ktorý sa koná v newyorskom Central Parku. Počas minuloročného podujatia vystúpili napríklad Ed Sheeran, Beyoncé alebo Coldplay, pričom svoju podporu prejavili napríklad aj herečky Laverne Cox, Kerry Washington či Katie Holmes. 


Zdroj: SITA (People.com, Globalcitizen.org, archív)
Foto: Joel Ryan + Matt Sayles/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Ellie Goulding, Kanye West