Frontman skupiny Motörhead Lemmy Kilmister bol skutočnou legendou rock&rollu s obrovským zástupom fanúšikov. Po jeho smrti vznikla veľká diera, ktorú aspoň čiastočne zapĺňa dlhoročný gitarista skupiny Motörhead Phil Campbell. Rok po Lemmyho náhlom odchode založil kapelu Phil Campbell and The Bastard Sons, s ktorou hrá aj nesmrteľné hity Motörhead.

Spolu s ním v kapele hrajú aj jeho traja synovia Todd, Tyla a Dane. Na festivale Topfest 2024 kapela odohrá výber z klasických skladieb Motörhead, ako sú Ace Of Spades, R.A.M.O.N.E.S., Rock Out, Born To Raise Hell, Lost Woman Blues a mnoho ďalších ako špeciálnu poctu Lemmymu Kilmisterovi. Okrem Phila Campbella v ten istý večer vystúpi aj Mikkey Dee, ktorý aktuálne bubnuje v kapele Scorpions. Predtým však tiež pôsobil v skupine Motörhead a určite si na Lemmyho rád zaspomína.

Debutový album kapely The Age Of Absurdity, ktorý bol vydaný v januári 2018, získal v tom istom roku na Metal Hammer Awards cenu za najlepší debut. V októbri 2019 vydal Campbell svoju vôbec prvú sólovú nahrávku Old Lions Still Roar. Na albume, na ktorom sa pracovalo viac ako päť rokov, okrem iného hosťovali Rob Halford (Judas Priest), Dee Snider (Twisted Sister) a Alice Cooper. Druhý album kapely Bastard Sons s názvom We're The Bastards, nahraný počas pandémie gitaristom Toddom Campbellom, bol opísaný ako "väčší, lepší a ešte drsnejší ako jeho predchodca".

"Je určite skvelé vedieť, že teraz máme publikum. Opäť sme urobili nahrávku, ktorú sme chceli urobiť a bolo to naozaj vzrušujúce. Bolo úžasné odviesť našu myseľ od všetkého a sústrediť sa len na nahrávanie albumu, ktorý si fanúšikovia užijú," uviedol Todd Campbell.

V septembri 2023 vyšiel v poradí ich tretí album Kings Of The Asylum, ktorý spevácky zastrešil Joel Peters. "Je to prvá nová hudba s naším novým spevákom Joelom Petersom a úplne vás nakopne!" teší sa Phil Campbell.

Phil Campbell and The Bastard Sons vždy priťahovali dav na každom rockovom alebo metalovom festivale. Kapela vedená jedným z najuznávanejších gitaristov tohto žánru je na každom koncerte poháňaná obrovskou dávkou energie. Aj na jej špeciálny set venovaný Lemmymu Kilmisterovi, ktorým ovláde žilinské letisko vo štvrtok 27. júna od 17:15, si môžete zabezpečiť vstupenky v sieti Predpredaj.sk.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Michal Kožuch.  Správu sme upravili.