Po viac ako dvoch mesiacoch od oznámenia vydala Taylor Swift nový album The Tourtured Poets Department. Pár hodín pred jeho zverejnením sa na sociálnych sieťach podelila o krátke video k pilotnému singlu Fortnight, v ktorom hosťuje Post Malone. Premiéra celého videoklipu sa uskutoční ešte dnes. Najväčšie prekvapenie však prišlo pred hodinou. Taylor tajne vydala double album.

"The Tortured Poets Department je tajný double album. Za posledné 2 roky som napísala toľko mučivej poézie a chcela som sa s vami o všetko podeliť, takže tu je druhý diel TTPD: Antológia. 15 skladieb navyše. A teraz ten príbeh už nie je môj... je celý váš," zanechala Taylor Swift o druhej ráno miestneho času prekvapivý odkaz pre svojich fanúšikov na sociálnej sieti.

O novom albume hovorí ako o antológii nových diel, "ktoré odrážajú udalosti, názory a pocity z prchavého a fatalistického okamihu v čase - takého, ktorý bol skvelý aj smutný v rovnakej miere. Toto obdobie autorovho života sa skončilo, kapitola je zatvorená a zabednená. Nie je čo pomstiť, žiadne účty na vyrovnanie, keď sa rany zahoja. A po hlbšom zamyslení sa ukázalo, že sa ich mnohé z nich spôsobil sám. Tento spisovateľ pevne verí, že naše slzy sa stanú svätými vo forme atramentu na stránke. Keď vyrozprávame náš najsmutnejší príbeh, môžeme sa od neho oslobodiť. A zostane po ňom mučivá poézia."

V štedrosti bude speváčka ešte dnes pokračovať. K pilotnému singlu pribudne čiernobiely videoklip, ktorého úryvok zdieľa online. "Prvý singel z The Tortured Poets Department je Fortnight featuring Post Malone. Som veľkým fanúšikom Posta, pre jeho autorstvo, jeho hudobné experimenty a melódie, ktoré vytvára a ktoré vám vždy utkvejú v hlave. Na vlastnej koži som sa stala svedkom toho, že mágia ožíva, keď sme spolu pracovali na Fortnight," napísala k príspevku Taylor Swift.

Druhou zo spoluprác, ktorú na albume nájdeme je skupina Florence and The Machine, ktorá sa objavuje v piesni Florida!!!. Producentami albumu sú Jack Antonoff z Bleachers a Aaron Dessner z National. The Tortured Poets Department je prvým albumom Swift od albumu Midnights z októbra 2022, ktorý vyhral album roka a najlepší popový vokálny album na Grammy 2024. V roku 2023 tiež vydala (Taylor's Version) nové nahrávky Speak Now a 1989.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)