Už dávno sa nestalo, že by sa na prvom mieste v americkom rebríčku Billboard 200 počas dvoch týždňov po sebe vystriedali dvaja interpreti z Veľkej Británie. Po tom, ako si premiérové prvenstvo v Amerike minulý týždeň pripísali na konto Florence and the Machine, sa teraz to isté podarilo kapele Muse.

Formácia, ktorá funguje v zložení Matthew Bellamy, Christopher Wolstenholme a Dominic Howard, sa dostala na vrchol hitparády so štúdiovkou Drones, ktorá v USA vyšla 9. júna. Z nahrávky sa podľa americkej spoločnosti Nielsen SoundScan predalo 84-tisíc kópií, v čom sú zarátané aj prehratia albumu na internete, predané hudobné nosiče i stiahnuté piesne. Zatiaľ najvyššie sa Muse v rebríčku Billboard 200 umiestnili s nahrávkou The 2nd Law (2012), ktorá sa dostala na druhú priečku.

Druhé miesto v Billboard 200 obsadil tento týždeň opäť minuloročný album Taylor Swift s názvom 1989, ktorá sa v rebríčku na popredných pozíciách pohybuje už 33 týždňov. Tretia priečka patrí islandskému zoskupeniu Of Monsters and Men s albumom Beneath The Skin.

Štvrtá skončila anglická indierocková kapela 
Florence and the Machine so štúdiovkou How Big, How Blue, How Beautiful. Formácia na čele so speváčkou Florence Welch boli pritom minulý týždeň na prvej priečke za 137-tisíc jednotiek predaja albumu. Ďalších takmer 70-tisíc kópií sa z albumu v prvých dňoch po vydaní predalo vo Veľkej Británii, vďaka čomu kapela v tom istom týždni ovládla aj UK Chart. Aj v ňom ju však aktuálne vystriedali Muse, ktorí doma v prvom týždni predali z novinky takmer 73-tisíc kópií.


Text: Hudba.sk (zdroj: SITA, Billboard.com, Officialcharts.com)
Foto: Zdenko Hanout - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Muse