Fanúšikov skupiny King Shaolin v krátkom čase potešili hneď tri nové pesničky, ktoré sa objavili jej profiloch na streamovacích službách. Ide o piesne z EP Take Me by the Hand, z ktorého kapela postupne počas júna predstaví všetky skladby. Ako hlavný singel si vybrala energickú skladbu Escape My Name postavenú na výraznej basovej linke, ktorý podporila videoklipom.

Novinka ponúka pohľad do vnútorných pochodov človeka posadnutého dobýjaním ženských sŕdc. Text je napísaný v animálnom štýle – rozpráva príbeh šelmy, ktorá je zvyknutá loviť svoju korisť. Hudobne je skladba postavená na basovom riffe, ktorý je počuť už na jej začiatku.

"V súčasnosti som veľmi posadnutý basovými linkami a celkovo basgitarou, čo sa odráža aj v tejto skladbe. Dôležité bolo vytvoriť správnu atmosféru v slohách a vybudovanie výbušného refrénu. Zároveň som experimentoval s absenciou tradičného bridge, a namiesto toho som sa rozhodol pre hypnotický motív, ktorý sa opakuje na konci skladby a má dostať poslucháča do tranzu," ozrejmuje spevák Domi Stoff, ktorý je autorom aj producentom skladby.

Videoklip sa zameriava na štyroch mladých ľudí, ktorí sa stretnú na hudobnej párty a počas večera vytvoria páry. Energiu skladby aj samotnú tému podporujú dynamické zábery tanca a interakcií "lovcov" a ich objektov záujmu.

Líder skupiny King Shaolin pri produkcii skladby stavil na minimum reverbu a priamočiary zvuk nástrojov, aby získala "dravosť pripomínajúcu leva kraľujúceho v savane". Nahrávanie prebiehalo v jeho domácom štúdiu, kde môže s hudbou časovo neobmedzene experimentovať.

"Pôvodná verzia bola o jeden a pol tónu vyššie, ale tým, že som chcel zostať viac pri zemi, tak som zvolil nižšiu tóninu, kde vyznie viac môj okrúhly tenor. Na konci skladby, kde je gradovacia pasáž, som nahral kričiaci zbor, ktorý má umocniť napätie a má znieť ako celá svorka, ktorá naháňa svoju korisť," dodáva spevák a producent.

Escape My Name je prvým singlom z pripravovaného EP Take Me by the Hand, z ktorého kapela počas júna každý piatok na streamovacích platformách zverejňuje nové skladby. Spolu so singlom tam už nájdete aj piesne Baby You Want It a Our California Dream (Moja kalifornská láska), v ktorej spieva aj dlhoročná vokalistka skupiny Klára Mockovčiaková. EP bolo realizované za podpory Sociálneho a kultúrneho fondu SOZA. Do konca roka čaká skupinu King Shaolin viac ako štyridsať koncertov, ktorých dátumy a mestá postupne zverejňuje na svojej oficiálnej stránke a sociálnych médiách.

Redakciu Hudba.sk za kapelu King Shaolin informoval Michal Neffe. Správu sme upravili.