Slovenský dídžej a producent Whithe spojil sily s londýnskym kolegom z elektronickej scény Korim. Prvým výsledkom ich spolupráce je skladba The Way U Move, ktorú možno zaradiť do žánru UK Garage, rytmicky je však inšpirovaná brazílskym baile funkom, vďaka čomu prináša originálny zvukový zážitok pre domáce aj zahraničné publikum. Autori sa touto formou rozhodli prekročiť hranice pre nich konvenčných žánrov a priniesť niečo nové a inovatívne.

Singel, ktorý okrem originálneho beatu prináša aj emotívne vokálne sample a synthové melódie, zverejnil Whithe ako tretiu ukážku zo svojho pripravovaného debutového albumu s názvom A While. Ten bude postupne vychádzať v priebehu roka 2024 a po vydaní celej kolekcie bude dostupný aj fyzicky vo forme vinylovej LP platne. Rovnako ako singel aj plánovaný album vyjde pod záštitou hudobného vydavateľstva Mäsokombinát.

"Som rád, že pri tvorbe The Way U Move sme s Korim dosiahli akúsi harmóniu medzi našimi štýlmi. Zároveň sme touto formou chceli dosiahnuť akýsi prenos emócií nad žánrovými stereotypmi. Som rád, že môžem tvrdiť, že táto spolupráca predstavuje veselšiu a klubovejšiu stránku mojej tvorby," hovorí o vydarenej spolupráci Whithe. O vizuálnu stránku singla sa postarala digitálna umelkyňa a fotografka Paula Malinowska, ktorá svojím kreatívnym prístupom dodala skladbe hĺbku a obohatila jej estetický rozmer.

Všetky zatiaľ zverejnené skladby z Whitheho debutovej platne A While nájdete na Bandcampe aj na všetkých streamovacích službách.

Text: Hudba.sk (zdroj: Whithe)