Hudobné vydavateľstvo Supraphon vydá na jeseň štúdiovú novinku legendy českej populárnej hudby Marty Kubišovej, na ktorej zaznejú piesne, ktoré vždy túžila spievať. Nahrávka bude údajne jej poslednou.

Presný obsah a názov sú síce doposiaľ tajomstvom, no speváčka Marta Kubišová usilovne nahráva pesničky pre pripravovaný jesenný album. S kapelou producenta Petra Maláska už má väčšinu songov naspievaných, ešte stále však zostáva dosť práce na dokončenie zborov či sláčikových a orchestrálnych partov.

"Na mojom poslednom albume fanúšikovia nájdu soulové skladby, ktoré som túžila zaspievať už ku koncu mojej prvej speváckej kariéry. S Petrom Maláskom sme k nim pridali ale aj skladby, ktoré ma oslovili v súčasnosti. Verím, že táto doska je odrazom môjho celoživotného hudobného vkusu a bude pomyselnou čerešničkou na torte," komentuje vznik albumu Marta Kubišová.

Pokiaľ to bude speváčkina naozaj posledná štúdiová platňa, ako sama hovorí, pôjde o skutočne nádherný záver skvelej kariéry. Marta Kubišová sa totiž sčasti vracia do šesťdesiatych rokov a vo výlučne prevzatom repertoári tak zaznie aj soul či rhythm and blues v jej nezameniteľnom podaní. Presný termín vydania, ako i ďalšie detaily k právom očakávanej nahrávke, oznámi vydavateľstvo Supraphon.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Adriana Čahojová zo Soul For Show. 

Foto: Tomáš Lébr

Súvisiaci interpreti: Marta Kubišová