Už tradičné zavŕšenie festivalového leta na Zlatých pieskoch sa blíži. Festival Uprising sa v zmenšenej verzii pre 1000 návštevníkov uskutoční už o pár dní od 28. do 30. augusta v areáli Wakelake. Počas troch dní sa okrem prestrého hudobného programu a rôznych aktivít, diskusií a workshopov, môžete tešiť aj na skvelé gastro.

Na Slovensku sme toto leto nemali možnosť vidieť veľa zahraničných vystupujúcich. Na festivale Uprising Wakelake Edition ich bude niekoľko. Hneď v prvý deň sa na pódiu ukáže talentovaná reggae speváčka Sara Lugo s jej novým projektom s francúzskou producentkou Supa Mana. Pôdu im pripravia slovenská stálica Polemic, bratislavská reggae-dub kapela Konekshan, či G Ras z Budapešti so svojou novou kapelou The Planeteerz.

Sobotná noc bude patriť headlinerovi celého podujatia, ktorým je reggae ikona Anthony B z Jamajky. Príde predstaviť svoj nový album King In My Castle, na ktorom spolupracoval aj s chalanmi z Medial Banana, ktorí sa na pódiu objavia pred samotnou jamajskou legendou.


Posledný festivalový deň bude sviežim koktejlom world music, rapu, reggae, dancehallu aj drum&bassu. Hviezdou večera bude česko-americká kapela N.O.H.A., ktorá sa preslávila najmä chytľavým hitom Tu Café. Ešte predtým sa predvedie Strapo so svojou kapelou General Foxx a DJom Spinhandzom.

Za domácu scénu sa na Uprising Wakelake Edition ukážu aj Rida Radar, La3no Cubano, Akustika, Haf & Beyuz feat. Peter Lipa ml., Opak a Veronika Strapková, Jimmy Pé, Tusté baletky, MC Jimmy Danger s formáciou Macaque, Dj MeSs, Dckdst & MC Zlo-Ba, BJ Piggo, Artist3, Hugo Hypetrain, Ghetto Youths Sound, Selekta Cifiman, DJ Škrupo, DJ Tono S. a ďalší. Z Viedne prídu Uprising podporiť DJ Smo z Jugglerz a 3gga.


Počas každého festivalového dňa sa budú konať tanečné workshopy zamerané na Dancehall, Afro Styles a Soca music, ktoré povedú Denisa Mzungu a Beshiu, Nikol a Michelle Bambaii z Badd Fyah crew. A pokiaľ vám nestačí si zamakať pri samotnom wakingu na vode, o vašu fyzičku sa postará Boris Valihora so svojou rozcvičkou. Pripravené sú aj zaujímavé diskusie na enviromentálne témy, dozviete sa aj niečo viac o histórii a vplyvu reggae alebo o dezinfo scéne a hoaxoch.

Jedinečnú atmosféru Uprising Festivalu v jeho komornej verzii na bratislavskom Wakelake na Zlatých pieskoch môžete zažiť už budúci víkend, od 28. do 30. augusta. V predaji je posledných 250 lístkov na každý festivalový deň a v limitovanom množstve sú v predaji aj permanentky na celé podujatie. Všetky podrobnosti nájdete na oficiálnej stránke festivalu www.uprising.sk a na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Nalaďte sa na Uprising Wakelake Edition playlistami na Spotify či Youtube.

Redakciu Hudba.sk za organizátorov festivalu informoval Sveťo Moravčík.