Slovenský spevák a skladateľ Martin Harich prichádza s novým singlom Slowly, ktorý vznikol na medzinárodnom songwriting kempe v Budapešti. Martina tu ako jediného zástupcu slovenských autorov vybrala SOZA. Na tvorbe skladby sa podieľala aj hudobníčka Rose May a uznávaný maďarský hiphopový producent Béla Fabian, čím vznikol jedinečný hudobný projekt, ktorý presahuje hranice krajín aj žánrov.

Slowly je melancholická skladba, ktorá vyjadruje emotívnu, až jemne sexy energiu medzi dvoma ľuďmi, ktorí sú stratení v meste svetiel a zároveň sami v sebe.  Housovo - chillovou produkciou s prvkami ASMR, podčiarkuje silnú tvorivú chémiu medzi trojicou autorov. Motívom skladby bolo zároveň vytvoriť "hymnu" festivalu Sziget v Budapešti, s čím je spätá aj symbolika mosta, ostrova svetiel a farieb slobody. 

Po folkovo-popovej singlovke Liar, ktorá sa od februára drží medzi rádiovou TOP 10 v Čechách aj na Slovensku, tajomnej balade Know-How v autorskej spolupráci s ADONYXOM, či letnom tanečnom bangri Another Night s Robertom Burianom,  skok do ďalšieho žánru v Martinovej Harichovej tvorbe už snáď ani nie je prekvapením.  Maďarská raperka Rose May, vo svojej komunite známa skôr pre svoj tvrdší - rapový štýl, a Béla Fabian, uznávaný hiphopový producent, sa taktiež ocitli mimo svojich bežných žánrov a spoločne vytvorili niečo nové a neobvyklé.

"Táto skladba má čaro skladieb zo songwriting campu. Ráno nás náhodne rozdelili do skupín s tým, že "niečo vytvorte". Po pár hodinách práce sme skladbu pustili kamarátom - muzikantom na večernej listening session. Hneď dostala pracovný názov Babymaker. Podľa mňa ním aj trochu je (smiech) lebo má taký letný, dovolenkový, sexy vibe. Veď posúďte sami. Mňa to úplne prenáša niekde k voňavej káve s priateľmi,  do poobedňajšej siesty na Ibize," popisuje novinku Martin Harich.

"Mám pocit, že mám so skladbou špeciálne spojenie. Predstavuje niečo, čo sa stále snažím pochopiť. Pocit, spomienku, tok energie. Práca s Martinom bola úžasná, mala som pocit, akoby som našla strateného brata. Je to úplne iné, ako akýkoľvek iný projekt, na ktorom som kedy pracovala," hovorí Rose May.

Skladba Slowly predstavuje jedinečnú fúziu talentu troch umelcov, ktorí sa nebáli prekročiť hranice svojich žánrov a vytvoriť niečo nové. Martin Harich, Rose May a Béla Fabian prinášajú do hudobného sveta kúsok melanchólie, zmyselnosti a krásnej chémie, ktorá poslucháča očarí.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Martin Harich.