Anglická indierocková kapela Kaiser Chiefs oznámila vydanie siedmej štúdiovej nahrávky. Urobila tak prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

Detaily ako názov či termín vydania, ale zatiaľ neprezradila. Formácia nový album podporí na turné po Veľkej Británii, ktoré odštartuje 24. januára 2019. Na turné pôjdu aj so špeciálnym hosťom, ktorého meno kapela zatiaľ tají. 


Kaiser Chiefs tvoria Ricky Wilson (spev), Andrew White (gitara), Simon Rix (basgitara), Nick Baines (klávesy) a Vijay Mistry (bicie). V roku 2005 vydali úspešný debutový album Employment, za ktorý získali nomináciu na prestížnu Mercury Prize. Nasledovali štúdiovky Yours Truly, Angry Mob (2007), Off With Their Heads (2008) a The Future Is Medieval (2011). Posledná menovaná vyšla neskôr v USA v reedícii pod názvom Start The Revolution Without Me (2012).

V roku 2014 uviedli na trh štúdiovku Education, Education, Education & War a predvlani album Stay Together. Okrem toho majú na konte napríklad aj EP nahrávku Lap Of Honour (2005) a kompiláciu Souvenir: The Singles 2004 - 2012 (2012).

Zdroj: SITA (billboard.com)
Foto: facebook.com/pg/kaiserchiefs

Súvisiaci interpreti: Kaiser Chiefs