Záznam koncertu legendárnej britskej formácie Queen v Budapešti v roku 1986, ktorý je určite pamätným aj pre mnohých Slovákov, 5. novembra vyjde na dvoch CD, DVD a tiež na Blu-Ray. Film sa už premieta v kinách po celom svete, napríklad aj v Českej republike. Slovenskí fanúšikovia si však musia počkať na DVD.

"Sme potešení, že fanúšikovia skupiny Queen z celého sveta konečne dostanú šancu znovu zažiť tento úžasný moment našej kapely. Vedeli sme, že koncert v Budapešti bude prelomový, no nepredpokladali sme, že to bude takáto historická noc," uviedli na margo vydania záznamu členovia formácie Brian May a Roger Taylor.

Koncert v Budapešti bol súčasťou posledného turné Queen v zostave so spevákom Freddiem Mercurym. Kapela vtedy vystúpila na Népstadione, kde si jej koncert nenechalo ujsť približne 80-tisíc ľudí. Queen sa na tomto štadióne predstavili ako prvá západná kapela, tri roky pred pádom železnej opony.

Koncertný film s názvom Hungarian Rhapsody: Queen Live In Budapest bude obsahovať aj dosiaľ nezverejnené zábery a interview, a tiež dokument A Magic Year. Ide o 25-minútový film, ktorý vznikol po vystúpení skupiny na podujatí Live Aid v Londýne v roku 1985.

Queen - Hungarian Rhapsody: Live in Budapest (trailer)

Queen - Bohemian Rhapsody (Hungarian Rhapsody: Live in Budapest)

Informácie pochádzajú z webovej stránky gigwise.com.

Zdroj: SITA
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Queen