Mladý talent slovenskej rapovej scény Osem svojou doterajšou tvorbou ukázal, že je výrazným solitérom, ktorý však dokáže rozvíriť vlny aj zaujímavými spoluprácami. Po singli Obľúbené číslo s Danom Kapitánom tentokrát predstavuje novinku Už sa tam nevrátim, v ktorom sa spojil s ďalším neprehliadnuteľným spevákom novej generácie Yaelom.

"V tejto skladbe hovoríme obaja svoje pohľady na dané veci, ktoré zažívame na našej hudobnej ceste. Ja napríklad spomínam v texte, že z lásky sa stáva biznis a myslím to tak, že moja láska k hudbe ma priviedla k tomu, že som ocenený nielen umelecky, ale aj finančne. Som za to veľmi vďačný, aj keď si na tom nezakladám," hovorí Yael, ktorý je známy aj ako herec a model.

"Obaja však máme rovnaký názor na ľudí, ktorí opovrhnuto reagujú na vyčnievanie či odlišnosť a podľa toho určujú hodnotu daného človeka, to by v dnešnej dobe nemalo byť. Mali by sme sa navzájom rešpektovať," dodáva spevák. Samotný raper Osem k téme skladby dopĺňa: "Naučil som sa, že hry, ktoré niektorí ľudia hrajú, sú zbytočné, lebo časom sa ukáže, kto čo ako myslel a tie karty sa vytiahnu aj samé. V texte skladby Už sa tam nevrátim myslím najmä to, že tú minulosť a tie pokryvené vzťahy točiace sa okolo ľudí, z ktorých niektorí vidia len prospech, nechcem už zažívať. Nikto by nemal."


O produkciu skladby sa postaral raperov kamarát a dvorný producent Die For. Videoklip režíroval Richard Wagner z Illuminate Production. Časť záberov vznikla na obnovenom streetballovom ihrisku v Petržalke, ktoré je súčastou Projektu Ihrisko na revitalizáciu a zatraktívnenie sídliskových športovísk.

Okrem vlastnej novinky sa Osem po mesiacoch ticha predstavil minulý týždeň aj ako hosť v skladbe Jediná cesta od ďalšieho mladého rapera Martina Agha.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Jana Trellová z Ruka Hore. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Nika Pápayová