Formácia Bloom už zajtra odštartuje slovenskú časť svojej jarnej koncertnej šnúry Let the good days come tour 2014. Na prvej zastávke v martinskom klube Barmuseum sa ako hosť predstaví hudobník Juraj Strásky alias JUST s kapelou.

Skupina Bloom je na hudobnej scéne už niekoľko rokov, ale svoj debutový album s názvom Let the good days come vydala len nedávno. V najbližších dňoch ho predstaví na jarnom turné. "Je to naše prvé samostatné turné a veľmi sa naň tešíme. Koncertný program je kompletne nacvičený a už netrpezlivo čakáme, kedy ho budeme môcť naživo predstaviť našim fanúšikom," hovorí gitarista Lukáš Kyška.

"Plánujeme odohrať najmä skladby z nášho nového albumu. Určite zaznie singel Carousel Ride, Pearl River, Pigeon Song či Eclipse. Taktiež sme do nového šatu obliekli skladby z prvého EP, plus máme pripravených pár prekvapení a jednu novú pieseň," prezradila speváčka Barbora Drahovská.


Poznávacím znamením kapely Bloom je práve hlas šarmantnej a neprehliadnuteľnej Barbory Drahovskej. Hnacím motorom v skupine je zas gitarista Lukáš Kyška, ktorý je hlavným mozgom pri skladaní piesní a spolu s Barborou sa podieľa aj na textoch. Na basgitaru hrá Jozef Graus a za bicími sedí večne pozitívne naladený Igor Ajdži Sabo, ktorý si v niektorých skladbách aj zaspieva. Piatym, najnovším členom je klávesák Martin Wittgruber.

Hudobníci sa so svojím novým koncertným repertoárom predstavia v siedmich slovenských mestách. Na dvoch koncertoch, konkrétne v Bratislave a v Novom Meste nad Váhom, spoločne s Bloom vystúpi aj harfistka Mária Kmeťková. Na koncerty v Námestove a v Košiciach je vstup voľný.
 
Vstupenky:  Predpredaj.sk

SÚŤAŽ: Lístky na koncert podľa vlastného výberu (okrem Martina pre krátkosť času) a CD kapely Bloom môžete vyhrať v našej súťaži na Facebooku.


Zostávajúce koncerty jarného turné kapely Bloom:

21. 3. - Martin, Barmuseum - 
lístky
29. 3. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note - lístky
11. 4. - Prešov, Christiania - lístky
12. 4. - Košice, kníhkupectvo Martinus
12. 4. - Košice, Dobré časy - Košický pivný dom
25. 4. - Námestovo, Baron pub
26. 4. - Bratislava, Gorila.sk Urban Space - lístky

Zdroj: PR
Foto: Zdenko Hanout

Súvisiaci interpreti: Bloom