Je to smrrrrť a zároveň je to Sexy, čo je to? Správna odpoveď znie: titulná skladba prvého celovečerného filmu o dvojici afektovaných bratislavských paničiek Cuky a Luky. Na tvorbe chytľavej pesničky, ktorá zaznie v záverečných titulkoch filmu, sa stretla celkom nečakaná zostava. A ešte viac prekvapení prináša videoklip.

Autorom rytmickej "funkovačky" je Rado Orth alias Vrabec, známy z už nefungujúcej (aj keď nedávno na chvíľu znovuzrodenej) skupiny Made 2 Mate a zakladateľ ďalšej úspešnej skupiny Funkiez. Pesničku naspievali Barbora Švidraňová a Emma Drobná, ktoré si vo filme aj zahrali.

Barbora v ňom bude stáť po boku celebrity Luky, ako jedna z jej najlepších kamarátok, a Emma stvárni jej veľkú fanúšičku. V slabšej chvíli sa dokonca pokúsi vypýtať si od nej autogram. Reakciu, ktorú dostane, by však nečakala ani v tom najhoršom sne. Na to si však budú musieť fanúšikovia počkať ešte mesiac, kedy sa bláznivá komédia Cuky Luky Film režiséra Karla Janáka dostane do kín.

Čakanie má skrátiť práve skladba Sexy, na ktorej sa podieľal aj Peter "Kuko" Hrivnák zo skupiny Horkýže Slíže. Prispel do nej uleteným rapom o živote a najdôležitejšom poslaní hlavných hrdiniek Cuky a Luky. Tie samozrejme vo filme stvárnia herečky a zabávačky Petra Polnišová a Zuzana Šebová.


Vo videoklipe, o ktorého réžiu sa postaral Dano Dangl, môžete vidieť viacero ukážok z očakávaného filmu. V záberoch sa tak mihne celá plejáda známych tvárí zo šoubiznisu, ktorí si v ňom zahrali menšie roly a predstavujú nové, doposiaľ nepredstavené postavy filmovej komédie.

Sú medzi nimi napríklad česká zlatá slávica Lucie Bílá, herec a partner Zuzky Šebovej Michal Kubovčík, ale aj dvojičky Veronika a Daniela Nízlové, Thomas Puskailer, Marián Čekovský, jeho sestra, skladateľka Ľubica Čekovská, ktorá pracovala aj na hudbe k filmu. Žánrovo sa bude dať snímka čiastočne priradiť aj k road movie, pretože Cuky a Luky navštívia vo filme viacero miest, kde sa budú konfrontovať s realitou, ktorá je od ich predstáv o svete značne vzdialená.

"Napriek tomu, že sa skečové scénky Cuky Luky stali doslova kultovými, chceme sa vyhnúť tomu, aby film tvorili iba za sebou zoradené skeče. Chceme vytvoriť plnohodnotný dej, ktorý sa bude riadiť klasickým rozprávaním s troma dejstvami a dvoma bodmi obratu s vývojom postáv a udalostí plných dramatických situácií," uviedli tvorcovia filmu v žiadosti o príspevok z Audiovizuálneho fondu.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Martin Frimmer. Tlačovú správu sme upravili a doplnili o informácie o filme zo stránky Audiovizuálneho fondu Avf.sk.