Britská speváčka a skladateľka Dido 8. marca vydala svoj piaty štúdiový album s názvom Still On My Mind. Fanúšikovia si museli na novú nahrávku počkať dlhých šesť rokov. Novinka sa po vydaní dostala na tretiu priečku v britskom rebríčku albumov.

Album Still On My Mind už na jeseň minulého roka predznamenával singel Hurricanes a v januári potom nasledovala pieseň Give You Up. Väčšinu materiálu na nový album Dido zložila a nahrala spoločne so svojím bratom, ktorý je pod umeleckým menom Rollo známy ako člen slávnej skupiny Faithless.

Zvuk platne je podľa slov speváčky návratom k jej trip-hopovým a folkovým koreňom. Still On My Mind je cesta pokoja a ľahkej elektroniky s prínosom jej zamatového hlasu.


Dido bola jednou z najväčších popových senzácií ostrovnej hudby na prelome tisícročí. Londýnska rodáčka, vlastným menom Dido Florian Cloud de Bounevialle O'Malley Armstrong, sa preslávila debutovým albumom No Angel z júna 1999, z ktorého sa najmä zásluhou hitov Thank YouHere With Me a Hunter predalo vyše 20 miliónov nosičov.

Podobne úspešný bol aj jej nasledujúci album Life For Rent zo septembra 2003, pričom oba sa radia k najpredávanejším nahrávkam v histórii britskej pop music. 


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Facebook.com/dido

Súvisiaci interpreti: Dido