Čelo britského albumového rebríčka tento týždeň "zaplavili" nové albumy. V prvej desiatke sú štyri novinky, pričom obsadili pomyselný stupeň víťazov a tiež šieste miesto. Na vrchole je prvýkrát od 70. rokov veterán Rod Stewart, dvojka patrí súčasnému objavu Gabrielle Aplin a trojka rockerom Vampire Weekend. V singlovom rebríčku naďalej dominuje Daft Punk.

Pozrite si aktuálnu TOP 20 britského rebríčka albumov a singlov

Britský hudobník a spevák Rod Stewart debutuje so svojou 28. štúdiovkou Time (2013) na prvej priečke britského albumového rebríčka. Pre 68-ročného rodáka z Londýna je to celkovo ôsma nahrávka, s ktorou dobyl UK Chart. Naposledy sa mu to však podarilo ešte v roku 1979 s výberovkou Greatest Hits, Vol. 1, jeho poslednou radovou nahrávkou na vrchole bol album A Night On The Town v roku 1976. Prvým singlom z novinky Time je skladba It's Over.


Na dvojke štartuje s debutom English Rain (2013) 20-ročná anglická speváčka Gabrielle Aplin, ktorá sa na celom svete zviditeľnila minulý rok coververziou piesne The Power Of Love. Jej aktuálnym singlom je skladba Panic Cord. Za ňou sa umiestnila americká indierocková kapela Vampire Weekend s tretím albumom Modern Vampires Of The City (2013). Štvorčlenná formácia z New Yorku si tak zopakovala svoje najlepšie umiestnenie v UK Charte, ktoré dosiahla pred troma rokmi s nahrávkou Contra (2010).


Na štvorku klesla minulotýždňová jednotka - holandská jazzová speváčka Caro Emerald s druhou štúdiovkou The Shocking Miss Emerald (2013). Pokles o tri miesta zaznamenala aj formácia Rudimental s nahrávkou Home (2013), ktorej patrí momentálne piata priečka. Do top 10 sa tento týždeň dostala ešte jedna novinka, je ňou niekdajšia členka švédskej skupiny ABBA Agnetha Fältskog s albumom A (2013) na šestke.


Get Lucky už štvrtý týždeň na čele singlového UK Chartu

Francúzska dvojica Daft Punk so skladbou Get Lucky znova obhájila prvenstvo v britskom singlovom rebríčku, a na vrchole je tak už štvrtý týždeň po sebe. Z tohto singla, v ktorom hosťujú spevák Pharrell Williams a gitarista Nile Rodgers zo skupiny Chic, sa predalo vo Veľkej Británii už 606-tisíc kópií. Prekonal tak v predajnosti skladbu Mirrors od Justina Timberlakea a momentálne je druhým najpredávanejším singlom. Na úradujúcu jednotku, ktorou je Thrift Shop od dvojice Macklemore & Ryan Lewis, stráca už iba 19-tisíc kópií.

Britský folk-rockový hudobník Passenger s piesňou Let Her Go zaznamenal už siedmy týždeň po sebe posun smerom nahor a momentálne mu patrí druhé miesto. Za ním debutuje prvá z troch tohtotýždňových noviniek v top 10, ktorou je skladba Heart Attack americkej speváčky Demi Lovato. Tá si tak vytvorila nové maximum v singlovom UK Charte, keďže predtým bola najvyššie na 32. priečke. Zvyšnými dvoma novinkami v top 10 sú raper Wretch 32 so skladbou Blackout na šestke a drum&bassový producent Sub Focus so singlom Endorphins na desiatke.


Zdroj: SITA (Theofficialcharts.com)
Foto: Eric Charbonneau/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Gabrielle Aplin, Rod Stewart