Slovenský Holanďan Thomas Puskailer dnes vyráža na ďalšiu časť Eco Mini Tour. S novou sériou výchovných koncertov zameraných na ekológiu a ochranu prírody, ktorým sa interpret venuje od roku 2012, sa 33-ročný spevák tentoraz predstaví žiakom základných a stredných škôl v 12 mestách. Šnúru opäť absolvuje s Martinom Madejom.

"Výchovné koncerty projektu Eco Tour mali mimoriadny úspech po celom Slovensku. Preto som nadšený, že štartujeme ďalšiu sériu ekologickej osvety," uviedol Thomas Puskailer. "Deti a mládež sú naša budúcnosť, a preto ich chceme aj naďalej zábavnou formou motivovať, aby chránili životné prostredie," dodal.

Jeho kolega Martin Madej považuje výchovné koncerty na tému ekológie za veľmi dobrý nápad, pretože vďaka nim sa deti veľa naučia. "Už od začiatku tohto projektu som cítil, že som na správnej lodi. Precestovali sme s Thomasom celé Slovensko a zažili sme spolu veľké zážitky," vyhlásil.


Prvá séria koncertov s názvom Eco Tour začala v roku 2012. Doteraz sa na nej zúčastnilo 35 škôl v 23 mestách. Cieľom tohtoročného Eco Mini Tour je zvýšiť ekologické povedomie žiakov základných a stredných škôl Slovenska a zábavnou formou im priblížiť tému recyklácie.

V rámci programu organizátori pripravili krátke videá so známymi osobnosťami, ako sú napríklad moderátori Adela Banášová a Matej Cifra, speváčky Tina a Celeste Buckingham, raper Ego či herci Dano Dangl a Lukáš Latinák. Doteraz ich predstavili v Bohdanovciach nad Trnavou, Hlohovci či Bratislave.

Termíny koncertov Eco Mini Tour:

20. 5. - Lozorno
21. 5. - Alekšince
22. 5. - Prievidza
23. 5. - Trenčianske Teplice
26. 5. - Piešťany
28. 5. - Poprad
29. 5. - Štrba
1. 6. - Banská Bystrica
2. 6. - Nitra
5. 6. - Vrbové
12. 6. - Ivanka pri Dunaji
21. 6. - Smolenice

Informácie a fotografie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House a z archívu agentúry SITA.

Súvisiaci interpreti: Martin Madej, Thomas Puskailer