Anglický spevák a hudobník Ed Sheeran daroval charite model svojej hlavy vytvorený z Lega. Netradičnú "bustu" v životnej veľkosti dal umelec pobočke organizácie St Elizabeth Hospice v meste Framlingham, kde vyrastal. Ak sa chcete pobaviť, pozrite si fotky tohto (L)ego diela v článku.

27-ročný spevák a skladateľ okrem toho charite daroval aj viacero svojich osobných vecí, ako napríklad gramofón, skejtbord, školské učebnice, plyšové hračky, či jeho memorabílie spojené s kečupom značky Heinz. "Bol skutočne štedrý - z času na čas vytrieďuje," vyjadrila sa Hele Owen, hovorkyňa St Elizabeth Hospice. Ako dodala, spevák ich zásbuje vecami pravidelne, keďže sú z jeho mesta.

"Obyčajne to je pár svetrov a tričiek od Hoaxu, ktoré nosí na turné, čo je skvelé, no tentoraz sme dostali hlavu," uviedla Owen. Ako pre spravodajský portál BBC ďalej vysvetlila, "naozaj pekný model" hlavy si Ed Sheeran urobil sám počas ostatného turné. Okrem smiešne a roztomilo vyzerajúcej busty postavil z lega aj menšiu postavičku, ktorá je taktiež jeho podobizňou.


Sheeran je známym fanúšikom Lega, čo potvrdzuje aj jeho skladba Lego House - tretí singel z jeho debutového albumu + (2011). Bábkovými videoklipmi (naposledy k singlu Happier) zase ukázal, že sa rád "prevteľuje" do hračiek, preto vlastne jeho nápad postaviť svoju hlavu z Lega nie je až taký šokujúci. V každom prípade nadšencov dánskej stavebnice určite potešil.

Zástupcovia St Elizabeth Hospice momentálne uvažujú, čo so Sheeranovou hlavou z Lega urobia. Ako uvádza BBC, možno ju vystavia vo svojom hospici v Ipswichi a potom zrejme ponúknu v dražbe. Organizácia v minulosti predávala veci, ktoré od speváka dostala do daru, na internete. Zatiaľ sa však nerozhodla, ako predať jeho najnovšie dary, keďže chce, aby z jeho štedrosti mali úžitok miestni ľudia. Menovanej charite pomáha aj Sheeranova matka Imogen, ktorá jej pravidelne daruje ručne vyrobené šperky.


Edward Christopher Sheeran debutoval v roku 2011 albumom +, po ktorom nasledovali štúdiovky x (2014) a ÷ (2017). So všetkými tromi nahrávkami dobyl UK Chart, pričom s druhou a treťou sa dostal na vrchol aj v americkom rebríčku Billboard 200. Na konte má štyri ceny Grammy, štyri BRIT Awards a tiež dve Ivor Novello Awards.


Zdroj: SITA (bbc.com, archív), Hudba.sk edit
Foto: St Elizabeth Hospice / Vianney Le Caer/Invision/AP (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran