Cigánski Diabli vydali nový album s názvom Kone. Nahrávka obsahuje dvanásť piesní, ktoré naživo predstavia 8. augusta na exkluzívnom koncerte na Bratislavskom hrade. Na nádvorí hradu si pre fanúšikov pripravili premiéru klipu a okázalú svetelnú šou.

Cigánski Diabli majú doteraz na konte päť albumov. Na nový hudobný počin si fanúšikovia museli počkať dlhých šesť rokov. "Album sme nahrávali u nášho kamaráta Dušana Raticu, ktorý ma skvelé v štúdio v Bratislave. Už dvanásť rokov nahrávame len u neho, tak sa z nás stali kamaráti. Nový album sme tvorili rok, lebo samozrejme popri koncertoch nebol čas. Kedykoľvek sme mali čas a nacvičili skladbu, tak sme išli do štúdia," vysvetľuje kapelník Ernest Šarközi.              

Nové CD obsahuje tucet piesní. Cigánski Diabli ho nazvali podľa titulnej skladby Kone, ku ktorej hudbu zložil Ernest Šarközi a text napísala Monika Kozelová.

"Monika Kozelová je naša kamarátka, poznáme sa naozaj dlho. Napísala túto pesničku špeciálne pre nás. Poslali sme jej skladbu a ona ju otextovala. Ostatné texty na novom albume som napísala ja. Ku skladbe Kone máme v pláne nakrútiť aj videoklip, ktorý bude mať premiéru práve na koncerte na Bratislavskom hrade. Veľmi sa tešíme, ako nové skladby zahráme našim fanúšikom. Pretože bez nich by sme stratili inšpiráciu a chuť tvoriť. Vďaka nim máme šťastie, že môžeme robiť prácu, ktorá nás napĺňa," prezradila Silvia Šarköziová.

Výpravný koncert s krstom

Nové skladby predstavia Cigánski Diabli na nádvorí Bratislavského hradu, pričom album im príde pokrstiť Milan Lasica. Diabli zahrajú originálne virtuózne skladby, fúzie a jedinečné aranžmány, pričom na každú skladbu si pripravili skvelú svetelnú šou. Dokonca diváci uvidia aj chuťovku v podobe špeciálnych huslí.  

"Ja som taký špekulant, ktorý si potrpí na imidž. Stále niečo nové hľadám, buď oblečenie, doplnky, nový štýl. A tak mi napadlo, že by som chcel vyskúšať biele husle. Našiel som ich v Londýne a hneď ma zaujali. Znejú skvele, aj keď ich ešte idem dať nastaviť kamarátovi do Viedne. A potom na nich zahrám našim fanúšikom Montiho čardáš," teší sa Štefan Banyák, ktorý hrá v kapele prvé husle.  

Cigánski Diabli zahrajú na hrade v klasickej zostave, v ktorej vyššie zmienenú trojicu dopĺňajú Jozef Farkaš (viola), Zoltán Grunza (klarinet, tarogáto) a Róbert Fehér (kontrabas). Koncertom odštartujú turné po slovenských mestách, ktoré je v pláne v novembri a decembri. Lístky na koncert na Bratislavskom hrade, ktorý sa bude konať vo štvrtok 8. augusta, si môžete kúpiť v sieti Predpredaj.sk.

Vstupenky:  


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková z NK Factory. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Cigánski diabli