Pred takmer piatimi rokmi si prešovská skupina IMT Smile pozvala rapera Kaliho na vtedajší album Budeme to stále my. Z pesničky Poď so mnou sa veľmi rýchlo stal hit, ktorý sa aktuálne pýši 18 miliónmi zobrazení na Youtube. S rovnakou ambíciou predstavujú interpreti aktuálnu singlovú novinku Nič sa nemení, ktorá je aktuálne na 3. mieste v hudobných trendoch danej platformy.

Pesničku otvárajú energické klávesy Mira Táslera, ktorý je spolu s bratom Ivanom a raperom Kalim spoluautorom hudby. K nemu sa pripájajú svieže dychové nástroje Pavla JeňaMária Garberu. Líder prešovskej formácie vstupuje na scénu až v závere prvej minúty, ktorá dovtedy patrila Kalimu. Ten z pozície autora textu rapuje: "Aj keď číslo na tej tvári asi neskryjem, cítim sa jak keď prekročíš dvadsať naspäť. Jak mi bolo vtedy, tak aj dnes mi je, očami decka sa pozerám na svet."

Na pesničke Nič sa nemení pôvodne spolupracoval Kali vo dvojici s producentom Hoodinim, čím bližšie ale boli k jej finálnej verzii, tým viac si populárny raper uvedomoval, že práve IMT Smile by jej mohli dať ten záverečný dotyk. "Preto som zavolal Ivanovi Táslerovi a vybehol za ním do štúdia mu to pustiť. Vec sa mu páčila a povedal, že idú do toho. Track prehrali so živými nástrojmi a Ivan prespieval môj refrén a predrefrén, ktorý si trošku upravil, a tak je na svete druhá spolupráca s IMT Smile," prezradil Kali pre Rádio Expres.

Takto ešte IMT Smile pesničku nikdy nenahrávali

O videoklip, ktorý sa natáčal v priestoroch Slovenského rozhlasu sa postaral režisér Michal Nemtuda spolu so svojím A-teamom. "Mám chvíľu čas, pred poslednou klapkou, takže ešte raz ďakujem celému teamu, ktorý sa na tíme podieľal. Slovenskému rozhlasu za priestor, Hoodinimu za super hudbu a chalanom z IMT Smile za to, že do toho so mnou išli a postarali sa o brutálnu vec. Marekovi Šurinovi, ako vždy, za zvuk, ďakujem moc. No a v neposlednom rade vám, mojim a našim fanúšikom za to, že našu hudbu počúvate, zdieľate a šírite ďalej. Či sa z tejto veci stane jedna z tých legendárnych, to už je len na vás," napísal Kali počas natáčania klipu na svojom Instagrame.

Podľa slov Ivana Táslera načrtol Kali už dávnejšie myšlienku spraviť niečo v takom pozitívnom duchu a hudobnom štýle ako hit I Am Still Standing od Eltona Johna. "Toto prišlo po dlhšom čase, hovorí – ja mám ten song. Mám to nahraté," povedal líder najhranejšej slovenskej kapely pre TV Markíza. Kali už mal teda skladbu kompletne nahratú a chcel, aby do nej svoje party a spevy nahrali členovia IMT Smile. To je postup, aký Prešovania dovtedy neskúsili. "To bolo niečo úplne nové pre IMT Smile," priznal v rozhovore Tásler. "Dali sme tej piesni niečo úplne iné, proste IMT Smile vošla do pesničky a mám z toho dobrý pocit."

Verzie Nič sa nemení budú nakoniec dve. Tá v spolupráci s IMT Smile a aj tá pôvodná, ktorá sa objaví na pripravovanom Kaliho albume Retrostar. Zároveň je pesnička Nič sa nemení aj úplne prvým nahratým songom, ktorý sa objaví aj na novom albume IMT Smile.

Pripomeňte si hit z roku 2018 Poď so mnou:

Autorka: Miroslava Rabčanová