Už len pár dní zostáva do vydania očakávanej novinky od metlákov z Richmondu. Cez týždeň navyše zverejnili ďalšiu skladbu z nového albumu. Naplní ďalší album očakávania fanúšikov?


Magnet týždňa

Z albumu VII: Sturm und Drang sme už počuli viacero skladieb. V niektorých Lamb of God vyskúšali úplne nové veci – napríklad čisté vokály Randyho Blythea v skladbe Overlord. Bežné u nich rozhodne nie sú ani hosťovania iných umelcov. O to výnimočnejší je song Embers. Nie je to len obyčajná pesnička, v ktorej kapela použije pár slov od speváka z inej kapely. Rozbieha sa ako tradičný Lamb of God, cez emotívny refrén ale postupne prechádza až k vyvrcholeniu, ktoré je ako vytrhnuté z nahrávok Deftones a doplnené Chinovým jedinečným spevom.


TIP: Brutal Assault slávi 20 rokov: Pozrite si kompletný lineup jubilejného ročníka!

Šrot týždňa

Viete, aký je dôvod na prechod od post-hardcoreu cez deathcore až po radio rock? Nechápte ma zle - peniaze a sláva sú fajn. Takisto ma teší, keď kapela skúša nové veci, experimentuje. Bring Me The Horizon sa mi kedysi celkom páčili. Album Sempiternal bol naozaj skvelý a do ináč veľmi nudného a jednotvárneho metalcoreu priniesol svieži vánok. Je preto škoda, že ich nový počin Happy Song priblížil kapelu bližšie ku generického rádiovému rocku.


Novinky

Max Cavalera ešte dávnejšie spomínal, že supergrupa Killer Be Killed nebude jednorazový projekt. A teraz je to už aj povrdené. Po úspechu prvého rovnomenného albumu Max v rozhovore pre Metall Hammer potvrdil, že budúci rok sa môžeme tešiť na druhé pokračovanie.


Tretí album od Ghost s názvom Meliora bude dostupný až o mesiac. Podľa prvých ochutnávok to ale bude ich zatiaľ najlepšia doska. Aspoň tak sa zdá napríklad aj podľa From The Pinnacle To The Pit.


Švédi Backyard Babies sa v 2014 po piatich rokoch dali znova dokopy a už majú hotový album Four By Four. Vydajú ho až na konci augusta, ale jedno video tu pre vás máme už teraz. Th1rt3en Or Nothing.


Prekvapivo produktívna bola aj inštrumentálna sekcia metalu a rocku. Prvá vec je od legendy menom Joe Satriani. Shockwave Supernova je z rovnomenného albumu (ktorý je mimochodom už jeho pätnásta štúdiovka). Skvelá správa je, že 14. októbra predstaví novinku v rámci svojho turné aj v Bratislave.


Druhá je od trochu menej známeho, ale rovnako dobrého gitaristu. Gus G. bežne hráva s Ozzym alebo jeho vlastnou kapelou Firewind. Popri tom si občas ale odskočí nahrať aj nejaké sólovky. Ako napríklad The Quest.


No a do tretice tu sú Animals As Leaders so skladbou Kalimba, ktorá nie je úplne novinkou, pretože ju kapela nahrala spolu s prvým albumom. Na svetlo sveta sa však dostala až teraz ako bonus na reedícii.


Coal Chamber sa snažia v novom videu bojovať s negatívnymi vplyvmi. Obrázky k songu Rivals nahrali na koncerte v Londýne.


Briti Bullet For My Valentine sa pripravujú na vydanie piateho štúdiového albumu Venom. Kým sa tak stane, je tu aspoň ochutnávka v podobe skladby Army of Noise.


Novú štúdiovku - v poradí už dvanástu - na svet privedú aj ich krajania My Dying Bride. Na Feel The Misery sa chce kapela vrátiť ku ich epickému doomu. Podľa prvej zverejnenej skladby And My Father Left Forever sa zdá, že sa im to celkom podarilo.


Haluz týždňa

Rôzne covery tu máme často. Niektoré vtipné, iné zas úplne seriózne. Každý je však nejakým spôsobom "haluzný". Dnes by som rád upozornil na projekt O'Keefe Music Foundation. Je to neziskovka, ktorá učí decká o hudbe, nahrávaní a celom biznise veľmi praktickým spôsobom. Jedným z výstupov tohto projektu je aj cover Sober od Tool v podaní značne mladých hudobníkov. Ich vek ale v tomto prípade nie je vôbec podstatný. Posúďte sami.


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Pavol Magic
Foto: Igor Daniš

Súvisiaci interpreti: Bring Me The Horizon, Lamb of God