Jarné turné Lucie Šoralovej a kapely Neřež malo veľký úspech, a tak sa rozhodli pokračovať aj na jeseň. Pridávajú tri koncerty v Novom Meste nad Váhom, v Banskej Bystrici a v Bratislave.

Lucia Šoralová už roky vystupuje s kapelou La Alma v zložení Michal Mihok (akordeón), Martin Brunner (piano) a Miloš Klápště (kontrabas). Ich spojenie s hudobníkmi z kapely Neřež (Nerez) sa ukázalo ako skvelý nápad. Záujem fanúšikov pokračuje aj po skončení jarnej šnúry a tak sa môžu tešiť na ďalšie koncerty, ktoré sa uskutočnia v novembri. Lístky sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk.

"Program je zložený z troch rovín. Hráme Luckin repertoár s La Alma, kde sa my pripojíme hrou na gitaru a vokálmi. Potom to budú piesne Nerezu, napríklad Kočky, či Kytička, ktoré kedysi s nami spievala Zuzana Navarová, a potom naše súčasné piesne," hovorí spevák a gitarista skupiny Neřež Vít Sázavský.

Reportáž: Lucia Šoralová a Neřež sú brilantným spojením. Na turné rozdávajú číru radosť

To, že si sympatická šansoniérka a českí hudobníci okamžite vynikajúco muzikantsky "sadli", sa ukázalo už vtedy, keď prerábali pieseň Já s tebou žít nebudu, ktorú preslávila zosnulá pesničkárka Zuzana Navarová. Aj tú hrali na koncertoch a fanúšikom sa veľmi páčila. "Je to taká Nerezácka klasika, rodinné striebro. Milujem túto pesničku. Zuzanu Navarovú som mala a stále mám veľmi rada. Chýbajú mi jej piesne, ktoré už nestihla napísať. A to, čo stihla, je pre mňa majákom v mori," vyznala sa Lucia Šoralová.

"My sme niekoľkokrát počas svojej kariéry zažili, že nám osud priniesol do cesty nejakú šikovnú talentovanú speváčku. Radi spievame s babou v kapele, je to paráda. Toto prepojenie s Luciou prináša veci, ktoré by sa v čisto pánskej zostave nestali, to je jasné," uzavrel Vít Sázavský.

Pridané jesenné koncerty:

15. 11. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note  
16. 11. - Banská Bystrica, Aula SZU 
17. 11. - Bratislava, Ateliér Babylon 

Vstupenky:  Predpredaj.sk   


Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Milan Krupčík

Súvisiaci interpreti: Lucia Šoralová, Nerez