Švédski rockeri The Hives vydali minulé leto po viac ako jednej dekáde štúdiový album The Death Of Randy Fitzsimmons. Zdieľali z neho single Bogus Operandi, Cuntdown To Shutdown a Rigor Mortis Radio. K poslednému menovanému pôvodne zverejnili vizualizér zostavený zo záznamov z minuloročného turné s Artic Monkeys. Teraz k nemu pridávajú oficiálny videoklip.

"Nikdy predtým ste ma nevideli vyzerať tak dobre," spieva pochvalne frontman Pelle Almqvist na svoju adresu. A má pravdu. Režisér Filip Nilsson zachytil kapelu vo videoklipe tak, ako ste ju predtým nikdy nevideli. V uliciach Londýna predvádzajú synchronizovaný tanec v neodmysliteľných čierno-bielych oblekoch.

Novinku zverejnila formácia iba deň po ukončení letného arénového turné s kapelou Foo Fighters, ktoré odštartovalo v New Yorku a poslednú zastávku malo v Seattli. Predtým stihli odohrať vlastné turné a spomínané koncerty s Artic Monkeys. Najbližšie sa chystajú na ďalšiu časť svojho turné k albumu The Death Of Randy Fitzsimmons, tentokrát v Severnej a Južnej Amerike.

Po viac ako desiatich rokoch sa kapela stretáva s dopytom, ktorý takmer nie sú schopní naplniť. Preto prišli minulý rok s výzvou, v ktorej hľadali kapely, ktoré by ich mohli na koncertoch po celom svete zastúpiť. "Dostali sme sa do bodu, keď The Hives už nedokážu držať krok s verejným dopytom po koncertoch. Napriek tomu, že v roku 2023 hráme takmer každý deň, máme pocit, že to stále neplní ciele a želané výsledky. Po dlhom vzdychaní sme prišli s tým, čo považujeme za najelegantnejšie riešenie," prezradila vtedy pätica hudobníkov svoju predstavu. Ako napokon výzva dopadla doposiaľ nevedno.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)